CIK: Glasanje za dijasporu počinje 18. septembra i trajaće do 4. oktobra 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Portparol Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjmir Eljezi izjavio je danas da će zainteresovani kosovski gradjani u dijaspori moći da se prijave za učešće na prevremenim parlamentarnim izborima do 10. septembra, dok će glasanje za njih putem pošte početi 18. septembra i trajaće do 4. oktobra.

Prema njemu povećano je interesovanje dijaspore za glasanje na ovim izborima i do danas je primljeno oko šest hiljada prijava.

„Svi zainteresovani koji će biti uspešno registrovani tokom perioda prijave će moći da glasaju poštom od 18. septembra do 4. oktobra. Imaju znači 17 dana na raspolaganju“, kazao je Eljezi i najavio da će vrlo brzo početi i kampanja informisanja građana o načinu i o procedurama glasanja.

CIK je u sredu objavio preliminarnu listu građana sa pravom glasa u kojoj su imena 1.972.466 gradjana potencijalnih glasača.

U spisku je veći broj glasača od građana Kosova što u CIK-u pravdaju da su na spisku pored građana koji žive na Kosovu i gradjani koji žive u dijaspori, a koji nisu imali pravo da budu upisani tokom popisa stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari