CIK: Jedanaest stranaka se izjasnilo da neće učestvovati na izborima na Severu, Srpska lista nije među njima 1Foto: Facebook / Srpska lista

Juče je istekao rok za izjašnjavanje političkih subjekata za neučešće na predstojećim lokalnim izborima na Severu, potvrdio je za Ekonomia online portparol CIK-a Valjmir Eljezi. On je ujedno kazao i da se 11 partija izjasnilo da na izborima neće učestvovati, ali među strankama koje je pobrojao, nije spomenuo i Srpsku listu.

„Prema rokovima koje je odredila Centralna izborna komisija, od 9. marta do 13. marta registrovane političke stranke mogle su da obaveste CIK da ne žele da učestvuju na izborima 23. aprila“, kazao je Eljezi, a prenosi KoSSev.

Precizirao je da je pet stranaka izjavilo da će na izborima učestvovati i to: Mitrovačka građanska inicijativa, Demokratska stranka Kosova, Partija kosovskih Srba, Pokret Samoopredeljenje i Slađana Pantović kao nezavisni kandidat.

S druge strane, 11 stranaka se u predviđenom roku izjasnilo da neće učestvovati na predstojećim izborima na Severu.

„U ovom roku CIK je prihvatio izjave o neučestvovanju na izborima 11 političkih partija: Demokratska stranka dijaspore, Nova demokratska inicijativa Kosova, Pokret za Goru, Socijaldemokratska unija, Reč, Patrija Aškalija za integraciju, Kosovska nova romska partija, Demokratska partije jedinstva, Jedinstvena Goranska partija, Kosovska demokratska turska partija i Balistička partija“, kazao je Eljezi.

Ipak, iako je Srpska lista pre samo nekoliko dana za medije saopštila da na izborima neće učestvovati, a jer, kako su tada naveli, „nisu ispunjeni zahtevi zbog kojih smo napustili kosovske institucije“, oni se ne nalaze među strankama koje je Eljezi pobrojao kao one koje su potvrdile da neće učestvovati na izborima.

Na tom spisku nema ni lidera GI „Srpski Opstanak“ Aleksandra Arsenijevića, koji je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, kako je sam kazao, povukao 2. decembra prošle godine.

Ova dva politička subjekta se za sada nisu izjašnjavali u vezi sa ovom procedurom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari