CIK: Počela registracija za birače van Kosova za glasanje u četiri opštine na Severu 1Foto : kqz-ks.org

Centralna izborna komisija obavestila je građane sa pravom glasa van Kosova da je u četiri severne opštine otvorena registracija za glasanje i to u periodu od 29. marta do 3. aprila.

Njihov zahtev može se poslati onlajn ili putem pošte, navodi se u saopštenju.

„Centralna izborna komisija obaveštava građane sa pravom glasa da je počeo rok za prijavu za registraciju birača van Kosova za proces glasanja za ili protiv smene gradonačelnika sa položaja u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, koji će se održati 21. aprila 2024. godine. Tokom perioda registracije, koji počinje 29. marta i završava se 3. aprila 2024. godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaju se i tehnički detalji za registraciju.

„Građani Kosova koji žive u inostranstvu mogu da se prijave za registraciju kao glasači van Kosova tako što će poslati zahtev putem elektronske platforme koja se nalazi na veb stranici KKZ (vvv.kkz-ks.org/sk/abroadvoter) prateći onlajn uputstva ili putem pošte“, objavljeno je.

Navodi se da je u slučaju odbijanja prijave za registraciju, CIK ustanovio Komisiju za administrativne prigovore, gdje se može podneti prigovor na obaveštenje CIK-a.

„Administrativni prigovor se može poslati putem imejla, na adresu: [email protected]. Centralna izborna komisija podstiče sve građane Kosova sa pravom glasa koji žive u inostranstvu, da ostvare svoje pravo da se upišu kao glasači van Kosova, a zatim, nakon registracije, glasaju putem pošte u periodu koji počinje 12. aprila i završava se 20. aprila 2024. godine“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari