CIK ponovo raspisao konkurs za opštinske izborne zvaničnike na Severu 1Foto : kqz-ks.org

Centralna izborna komisija odlučila je da ponovo raspiše konkurs za visoke opštinske izborne zvaničnike za četiri opštine na Severu, odnosno Severnu Mitrovicu, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

Ujedno je raspisan konkurs za zvanje viši referent za finansije.

Konkursi će biti otvoreni do 13. marta ove godine u 16:00 časova.

U saopštenju se precizira da se smatraju validnim i prijave poslate poštom, a koje imaju poštanski žig na uručenju izvršenom poslednjeg dana roka za prijavu.

One će biti uzete u obzir ukoliko stignu u roku od četiri dana.

Sa druge strane, neće da se razmatraju prijave koje pristignu nakon ovog roka, kao i one koje su nepotpune.

Podsetimo, Kosovska centralna izborna komisija raspisala je takođe krajem januara konkurs za više opštinske izborne službenike na Severu, ali i u opštinama Mamuša i Lipljan.

Ovaj konkurs je bio otvoren do 14. februara. U novoj odluci nema objašnjenja zašto se konkurs ponavlja.

U odluci od januara bilo je navedeno da će viši opštinski izborni službenici biti zaposleni na neodređeni period, a nakon probnog perioda u trajanju od 12 meseci, dok su ujedno saopšteni uslovi koje kandidati moraju da ispune.

Podsetimo, Srbi na Severu Kosova napustili su novembra meseca kosovske institucije.

Masovan izlazak obuhvatio je i srpske predstavnike u opštinama, vladi i skupštini, kao i predsednike opštinskih izbornih komisija na Severu.

Kako je nakon toga Priština raspisala lokalne izbore za Sever, na mesta četiri predsednika opštinskih izbornih komisija postavljeni su vršioci dužnosti iz drugih sredina.

Njihov prvi dolazak u Kancelarije OIK-a na Severu, sa namerom da počnu sa pripremama izbora, bio je početak novih decembarskih tenzija.

Izbori su u međuvremenu odloženi za april.

CIK je nedavno doneo odluku o rokovima za predizborne aktivnosti i odobrio operativni plan za vanredne izbore na Severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari