CIK prihvatila zahtev Vjose Osmani da preporuči imena osoba koje će popuniti upražnjena poslanička mesta u kosovskoj skupštini 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) prihvatila je zahtev predsednice Vjose Osmani da preporuči imena osoba koje će popuniti upražnjena poslanička mesta u kosovskoj skupštini, nakon što su poslanici Srpske liste vratili mandate, javlja Radio Kosovo.

„Centralna izborna komisija prihvatila je zahtev predsednice Republike Kosovo da preporuči imena pravnih lica koja će popuniti upražnjena mesta u Skupštini. Na osnovu zakona o opštim izborima, CIK će preporuku pripremiti u zakonskom roku od pet radnih dana od momenta prijema zahteva“, rekao je portparol CIK Valjmir Eljezi, prenosi Kossev.

Na Kosovu je u toku nova kriza sa tablicama. Kosovska vlada donela je odluku o faznoj primeni svoje proletošnje odluke da se na terenu sa vozila uklone preostale srpske tablice gradova na Kosovu do 21. aprila. Beograd i Srpska lista se tome protive, potvrđujući da će tablice KM ostati, odnosno zahtevajući povratak tzv. statusno neutralnih KS tablica.

Međunarodne diplomate podržavaju odluku kosovske vlasti, uz naznaku da je to deo Briselskog sporazuma, ali od Prištine zahtevaju obustavu svih radnji za narednih 10 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari