Srbiji su neophodni vanredni parlamentarni izbori i to je jedino rešenje za nagomilane probleme u državi, poručili su predstavnici SNS, DSS i NS juče na skupu u Kruševcu. Procene izveštača koliko se ljudi okupilo na ovom vidovdanskom mitingu opozicije, varirale su od nekoliko do deset hiljada.

Pristalice opozicije na glavnom trgu u Kruševcu, nosile su zastave Srbije, SFRJ i stranaka koje su organizovale skup, koji je podržao i Pokret socijalista, predvođen Aleksandrom Vulinom, nekadašnjim visokim funkcionerom Jugoslovenske levice.

Jedan broj okupljenih, doputovao je u Kruševac i autobusima iz drugih mesta u Srbiji, a vođe opozicije najavile su da će mitinzi biti organizovani i u drugim gradovima, kao i u Beogradu.

Tomislav Nikolić, predsednik SNS, istakao je da ni Evropa, niti Rusija, niti bilo ko drugi ne treba da razmišlja šta će biti posle promene vlasti u Srbiji. „Ovo je prelomna godina i nikada sa više optimizma i želje nismo ušli u ovu borbu. Počeli smo iz ovog grada, na Vidovdan, i hajde da od sada Kruševac pamtimo kao najveću pobedu i promenu u Srbiji“, poručio je vođa naprednjaka.

Velimir Ilić, lider NS, u svom govoru naglasio je da je aktuelna vlast doprinela velikoj nezaposlenosti, siromaštvu, bedi i da takvom politikom Srbiju udaljava od Evrope svakog dana. Na veliku nezaposlenost ukazao je i Miloš Aligrudić, potpredsednik DSS.

On nije direktno odgovorio na pitanje zašto na mitingu nije učestvovao i lider DSS Vojislav Koštunica, rekavši da je bila „zajednička organizacija od početka“, onda bi Koštunica verovatno i „učestvovao u tome“. Sem socijaliste Vulina, na mitingu je učestvovao i književnik Brana Crnčević, a govorili su i visoki funkcioneri SNS i NS Aleksandar Vučić i Dubravka Filipovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari