Članovi POKS-a ostaju bez funkcija u Novom Sadu: Bežanov i Zelenović podneli ostavke 1Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov podnela je ostavku na tu funkciju, nakon što je gradonačelnik Milan Đurić obnarodovao kako Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo gradske koalicije u Novom Sadu.

Kamen spoticanja u novosadskoj koaliciji su dešavanja u Beogradu, odnosno neslaganje POKS-a u Narodnoj skupštini oko politike Srpske napredne stranke prema Kosovu.

Pre nje, ostavku na funkciju direktora Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“, podneo je Vladimir Zelenović, koji je ovom firmom rukovodio 11 godina. Prvo kao član Srpskog pokreta obnove, a potom POKS-a.

Kao i njen stranački kolega, Bežanov je javnosti postala poznata kao istaknuta članica SPO u Novom Sadu, da bi po formiranju POKS-a, zajedno sa većinom novosadskog odbora SPO prešla u novu partiju.

Ostavka Bežanov biće na dnevnom redu sednice Skupštine grada u petak 10. februara. Još se ne znaju potecijalni naslednici POKS-ovih fotelja, ali SNS u Novom Sadu ima komotnu većinu i vremena da bira.

Bežanov je samo kratko saopštila da „podnosi ostavku na funkciju koju je obavljala u prethodnom periodu“.

Na ovom mestu bila je poslednje dve godine, pre toga zamenica predsednika novosadskog parlamenta.

Predsedavala je i Savetom za obrazovanje i sport Skupštine grada i Savetom za javni red i mir i bezbednost.

Pre skupštinske karijere radila je u novosadskim javnim preduzećima koje je SPO dobijao na rukovođene u gradskim koalicijama; „Novosadskoj toplani“, „Zavodu za izgradnju grada“ i „Vodovodu i kanalizaciji“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari