Ćuta: Ekološki ustanak izlazi na sve izbore 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na sve izbore – potvrdio je za naš list ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, uoči predstavljanja pokreta, koje je bilo zakazano za danas u 17 časova u Dobračinoj 55.

– Potpuno smo svesni da je da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagađenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore – poručio je Jovanović.

Očekuje se da Jovanović nastupi na istoj listi sa Ne davimo Beograd i Nebojšom Zelenovićem, liderom stranke Zajedno za Srbiju. Zelenović bi mogao biti i predsednički kandidat ove kolone, koja ima podršku poslanika evropskih Zelenih.

Prema rečima Aleksandra Jovanovića Ćute, njihov program je pre svega baziran na ekološkoj platformi odbrane životne sredine, prirode i ljudi. Jovanović je rekao da žele da spreče da Beograd ostane bez vode na Makišu, te da se nikada ne dogodi Rio Tinto, “da strana kompanija, Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić raseljavaju ljude koji nas hrane”.

– Na stotine je mesta u ovoj zemlji gde je potrebno fizički braniti sve, poštujući ustav ove zemlje: vodu, zemlju i vazduh, kao i do sad. Biće nas svuda. Ono za šta se zalažemo, takođe osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, građevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta – da, ali pod jednim uslovom – da nema trovanja – istakao je Jovanović.

On je dodao da su dobrodošli svi investitori, odakle god da dolaze, Rusi, Kinezi, Amerikanci, ali takođe pod jednim jedinim uslovom, da nema trovanja naše dece.

– Dakle, nećemo prezati kao ni do sada, da fizički branimo svakog građanina, seljaka, porodicu kojoj se preti da će biti zatrovana zemlja, otrovana voda i da neko dođe da ih raseljava sa njihove zemlje, sve poštujući Ustav Srbije i zakone, koje, ako ne bude sprovodila država, sprovodićemo mi – naglasio je Jovanović.

On je naveo da će ljudi iz Ekološkog ustanka biti tu da ohrabre uplašene, da informišu neupućene, da probude apatične i povežu različite.

– Mi ćemo nastaviti da okupljamo ljude, da ova zemlja bude čista i zdrava – zaključio je Jovanović.

Podsetimo, Aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je u junu ove godine stvaranje političkog pokreta i izlazak na beogradske izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari