Ćuta o prosečnoj plati u Srbiji: Sabiranjem zarade Siniše Malog i radnika u pelenama – dobije se prosek 900 evra

Ostavite komentar


  1. Jedan službenik u opštini je 2013 imao platu od 45 000 dinara, radnik u katastru sa srednjom školom je imao oko 46.000 din. slično je u penzionog fondu, carini, socijalnoj zaštiti. Tada je prosečna plata u Republici bila oko 46 000 din. Danas posle 10 naprednih godina prosečna zarada je 87 000 din. Referent u opštini prima 43 000 din, u katastru sa nekim dodacima 57 000 din, u socijalnom i penzionom 55 000 itd. Kako to raste prosecna zarada a desetine hiljada službenika radi za sve manje zarade. Statistika ili loša matematika ili je sve samo spinovanje.

  2. Laganje naroda ništa ne košta,niti se u ovoj zemlji za očigledne laži odgovara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.