Cvijetin Milivojevicfoto FoNet Milica Vuckovic

Suđenje politikologu Cvjetinu Milivojeviću povodom tužbe gradonačelnika Aleksandra Šapića za povredu ugleda ušlo je u četvrtu godinu parničenja. Šapić se za sada samo jednom pojavio na sudu, a nijedan svedok tužene strane do sada nije prihvaćen.

Danas (ponedeljak) je održano četvrto po redu ročište povodom tužbe gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića protiv politikologa Cvijetina Milivojevića. Kako je Milivojević rekao za Danas, ovim ročištem, „ušlo se u četvrtu godinu parničenja.“

Milivojević je rekao da je od strane beogradskog gradonačelnika tužen za „povredu ugleda gospodina Šapića, kao političara, javne ličnosti i porodičnog čoveka“, a na osnovu navodne Milivojevićeve izjave da je Aleksandar Šapić ukrao diplomu.

„Ja tu glupost nikada nisam rekao, diploma nije novac pa da se ukrade,“ rekao je Milivojević i objasnio da je povod tužbe gostovanje na televiziji N1 prilikom kojeg je izjavio da „doktor Aleksandar Šapić nikada nije pokazao svoj doktorat.“

Milivojević ističe i da je Šapić nakon te emisije doneo i pokazao svoj doktorat u emisiji na N1, koja je bila toj temi i posvećena.

„Šapića strahovito nervira što ga zovem doktorom, on je očigledno povređen jer je kasnije prestao da se potpisuje kao doktor. Očigledno je moj kompliment shvatio kao uvredu“ kaže Milivojević.

Problem je, kako navodi politikolog, što se Šapić „za 4 godine pojavio samo na jednom ročištu“, dok je njegov advokat to opravdavao time da je Šapić čovek na javnoj funkciji.

„Na prethodnom ročištu, zajednički zaključak tužene strane i sudije jeste bio da bi Aleksandar Šapić trebalo da se pojavi na sledećem ročištu,“ rekao je Milivojević i dodao da za ove četiri godine „nismo stigli ni da pregledamo snimak sporne emisije, već da bi to trebalo da uradimo na sledećem zakazanom ročištu krajem marta.“

Od početka suđenja, na ovom slučaju promenile su se dve sudije, dok je sud odbio sve predložene svedoke tužene strane. „Ja sam predlagao da se kao svedok pozove tadašnji direktor N1, voditeljka emisije, pa i drugi sagovornik Dejan Vuk Stanković,“ tvrdi Milivojević i dodaje da je kao svedok odbijen i „predsednik Aleksandar Vučić koji je sam rekao da Šapić ne samo da nije završio fakultet već nije ni prošao pored srednje škole.“

„Tužilačka strana je iz sporne emisije izvukla dva ipo minuta montiranog materijala iz koga se da zaključiti da je tema emisije bio gospodin Šapić, iako to nije slučaj“ izjavio je Milivojević i dodao da bi spornom izjavom trebalo da se bave stručnjaci za jezik poput profesora Vladete Jankovića, kog je takođe predlagao kao svedoka, ali bezuspešno.

Kako nam je rekao Milivojević, tužilačka strana zahteva odštetu za duševni bol od 200 000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari