„Vraćanje KiM u pravni okvir Srbije fantazmagorija“: Da li je Vučić mogao bolje da ispregovara u Ohridu u postojećim okolnostima?

Ostavite komentar


  1. Zadovoljan? Sta vam to znaci? Vi treba da analizirate sastanak sa g. Kurtijem i predocite to nama.

  2. Rat nije slolucija za vracanje KIM, mislim da treba teziti ka normalizaciji i uspostavljanju mira.

  3. KiM ne moze zasebno ponovo da dobije clanstvo u UN. Pa pobogu, Srbija je vec u UN -ma, zajedno sa KiM-om.

  4. Da li je Vučić mogao bolje da ispregovara u Ohridu u postojećim okolnostima?

    SVI kazu da je mogao !
    Ja lično verujem da je samo „moglo drugačije“ ali NIKAKO BOLJE !

  5. Mogao je da ispregovara momentalni ulazak u EU i milijardu € bespovratno.

  6. Vučićevi i državni interesi nisu isti. Vezano za svoje interese, bolje nije mogao. Vezano za državne, gore nije mogao. Ni šaku pirinča Srbija nije dobila ovim sporazumom, a trebala je u najmanju ruku jutros da bude član EU za Ohridski sporazum od prekjuče.

  7. Fantazmagorija je bilo vraćanje Jevreja u Izrael, Ujedinjenje Kipra itd. Ali bez te iluzije nema nacije. Srpski koreni su na Kosovu i Metohiji. Šta je sa položajem naše crkve? Čuva se iluzija da bi se sačuvala nacija. Ovo je samoubistvo Srbije na duhovnom nivou. SZR….smejurija

  8. Nije ovaj problem od juče. Datira još od kralja Aleksandra Karađorđevića. Vučić je ispregovarao najbolje u datim okolnostima.

  9. Pravo i pravda su na našoj strani.
    Kada su argumenti načela Medjunarodnog javnog prava, onda borba nije uzaludna!
    Držimo se mi naše diplomatije i nema zime.

  10. Verujem da je Vucic ispregovarao najbolje sto je mogao u tom momentu. Borba se nastavlja, Predsednik ima punu podrsku naroda.

  11. Vučić se ne plaši teških pregovora i uvek stavlja interese Srbije na prvo mesto.

  12. Možda on više od ovoga nije mogao da ispregovara, ali zato neki vaši ladoleži, lelemudi, i luftiguzi sigurno mogu. Oni sve mogu.

  13. Сви ви који сте дали своје коментаре желите да се пристане у потпуности признање те и такве на сили створене (од државе Србије отете територије).Како ће тек онда бити заштићени наши грађани,кад под наводним заштитницима(КФОР-а)упуцавају их пребијају малтретирају на све могуће начине отимају им и узурпирају њихову имовину!!!!?????

  14. Konačno da smo jednim korak ispred u odnosu na ostale učesnike u pregovorima.

  15. Kakav potpis? Ko jos veruje da se neko pridrzava potpisa.postoji potpis na rezoluciji 1244,pa je niko ne poštuje. Danas vlada zakon jačeg….

  16. G. Luniću, u Engleskoj ste govorili engleskim jezikom. Lepo bi bilo da i u Srbiji govorite srpskim.

  17. Najvažnije je da se obezbede uslovi za normalan život i rad srpskog naroda na KIM, a verujem da Vučić nijednog trenutka neće potpisati priznavanje Kosova.

  18. Pobegne iz Hrvatske i onda pametuje o srpskim teritorijama. Znacenje reci „fantazmagorija“? Kazu da je na Solunskom frontu izgovarana bar pet puta dnevno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.