Da li ste birani za gradonačelnika ili poltrona: Demokrate iz Kragujevca „odgovorile” Nikoli Dašiću zbog „odbrane predsednika od protesta” 1Foto: GrO DS Kragujevac

 

Posle reagovanja gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, koji je još noćas, u ponoć stao u odbranu predsednika Vučića gnušajući se „obešene lutke” na protestu „Srbija protiv nasilja” kragujevačke demokrate su mu otpisale sa porukom „da ima makar zrno ozbiljnosti” kad već nema „zrno empatije” za postradale od režima SNS-a.

– Poštovani gradonačelniče, žao nam je što Vas je protest „Srbija protiv nasilja”, posebno vapaj za pravdom sina Stanike Gligorijević i poruka pretučenog rudara iz Žagubice da niko ne treba da se plaši da prijavi nasilje, toliko uznemirio, pručuju u svom obraćanju javnosti i medijima iz GrO DS Kragujevac Nikoli Dašiću.

Po njima on je „našao ste za shodno da reaguje zbog šarenih balona koji su vinuli u nebo lik nosioca plakete Svetog Đorđa grada Kragujevca, aktuelnog predsednika Srbije i bivšeg predsednika Dašićeve stranke”.

– Građani Kragujevca su očekivali da ste zabrinuti zbog srušene Gradske tržnice, rupa po kragujevačkim ulicama, saobraćajnog kolapsa, teškog položaja radnika Fijata, Namenske, stanja gradskog budžeta… Ne, Vas brine rešenost građana Srbije da se bore za društvo bez nasilja i njihovi zahtevi da neko konačno odgovara za atmosferu mržnje koju ste kreirali i koja je dovela do ovih tragičnih posledica, ističu oni u današnjem saopštenju.

„Dragi” gradonačelniče, branite neodbranjivo, branite najodgovornijeg za haos u drušvu, za slom sistema, koji i sam priznaje da je kršio zakone ove zemlje i svesno rušio pravnu državu i uništavao institucije, smatraju kragujevačke demokrate.

– Pokažite barem zrno ozbiljnosti jer vas je neko, ipak, birao za gradonačelnika, a ne za poltrona. Ili se možda varamo?, pitaju se iz GrO DS Kragujevac.

Da podsetimo, gradonačelnik Kragujevca noćas je medijima prosledio saopštenje u kome je istakao da se „gnuša se što obešenom lutkom sa likom predsednika Srbije učesnici protesta izražavaju svoje negativne frustracije”.

– Tek ne razumem kako obraza imate da promovišete nasilje na dan kada se navršava mesec dana od stravičnog zločina u OŠ „Vladislav Ribnikar”, istikao je Dašić u svom noćnom reagovanju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari