Dačić na sastanku sa Bajramovim potvrdio poštovanje teritorijalne celovitosti Azerbejdžana 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, posle susreta sa kolegom iz Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim da su odnosi dve zemlje i naroda na izuzetno visokom nivou, a nivo političkih komunikacija veoma sadržajan, kao i da će nastaviti praksu godišnjih susreta zvaničnika u Bakuu i Beogradu.

Dačić je rekao da je na sastanku još jednom iskazao zahvalnost Azerbejdžanu zbog stava o nepriznavanju Kosova, a da je Srbija potvrdila svoj stav o teritorijalnoj celovitosti te zemlje.

Još jednom sam istakao zahvalnost Azerbejdžanu zbog glasanja na sednici Saveta Evrope i protivljenja članstvu Kosova u tom telu. Mi ćemo i dalje jedni druge podržavati u međunarodnim forumima, poručio je on.

Dačić je naveo da je Srbija zainteresovana za saradnju sa Azerbejdžanom u oblasti energetike, diversifikaciju u napajanju gasom, jer bi se, uz pomoć te zemlje, dobile dodatne garancije za bezbednost u snabdevanju.

Bajramov je konstatovao da odnose dve zemlje prati odličan politički dijalog i saradnja u međunarodnim organizacijama, kao i ona kulturna i humanitarna.

On je zahvalio Srbiji što je uvek podržavala suverenitet i teritorijalni integritet Azerbejdžana i naglasio da se treba uložiti zajednički trud kako bi se odredile tačke nove saradnje i projekti od obostranog interesa.

Azerbejdžanske kompanije koje rade na srpskom tržištu daju nam podstrek za dalju saradnju, rekao je on, konstatujući da je projekat obnove Nagorno Karabaha šansa i za srpske kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari