Srbija ceni to što Rumunija ne priznaje nezavisnost Kosova: Vučić sa zvaničnikom iz Bukurešta 1Instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom istakao da Srbija veoma ceni to što Rumunija, uprkos pritiscima, čvrsto stoji na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Na sastanku je konstatovano da odnose Srbije i Rumunije karakteriše dobrosusedstvo, tradicionalno prijateljstvo i međusobno razumevanje dvaju naroda, a kada je reč o evropskim integracijama, Vučić je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Simonis je rekao da njegova zemlja ostaje čvrsto na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić i Simonis su istakli značaj infrastrukturnog povezivanja Srbije i Rumunije, koje zahteva i izgradnju auto-puta između Pančeva i Temišvara, ali i rad na energetskom povezivanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari