Dačić: Crnogorski ministar spoljnih poslova nastavlja da vređa i napada Srbiju

Ostavite komentar


  1. Nema veće uvrede za Srbiju nego da je vodi Ivica Dačić, lik koji ne govori nijedan strani jezik.

    1. Ne volim Ivicu Dačića. Ni kao ličnost ni kao plitičlara. Posebno onaj njegov estradni deo ličnosti. Medjutim, nekima u Srbiji stranci, strane države i strani jezik su najveći oblici mudrosti i pameti. Pa još ako taj političar ne zna ni maternji jezik, onda je to znak izuzetne pameti i obrazovanja. Naravno da je Ivici Dačiću veliki nedostatak neznanje stranih jezika ali, još veća je katastrofa sa ovim stručnjacima koji vode ovu državu, ili bi želeli da je vode, a ne poseduju ni „gram“ rodoljublja ili osećaja pripadnosti ovom narodu, već takve funkcije obavljaju sa ciljem da se obogate i svoju decu pošalju negde u inostranstvo. A takvih je medju političarima i estradnim zvezdama najveći broj. Ivica Dačić je, voleli ga ili ne, obrazovana ličnost odnosno dobro „potkovani“ intelektrualac bez znanja stranih jezika i ništa drugo.

      1. Da je bio odlican tokom skolovanja tacno je,ali to nije presudno da neko bude intelektualac.Njegova uloga uMilosevicevoj vlasti se nikad ne some zaboraviti.

        1. Šta je njegov greh i koja je bila njegova „uloga u Miloševcićevoj vlasti“? Da li mu je neoprostivi greh to što nije podržavao „naše zapadne prijatelje“, i radovao se američkim bombama, kao što su činili pojedini srpski „modernisti“?! Valjda je normalno da u ratnoj situaciji svi budu na strani svog predsednika? Ah, da, iumalo da zaboravim, Milošević je hteo da „osvoji“ Kosovo i Metohiju pa su svi oni koji su ga podržavali „velikosrpski“ zločinci.

    2. Zanimljivo je da Srbi u Srbiji, i u CG, traže da CG postane „Crna Gora kralja Nikole“. Insistira se na Nikolinoj, dvorskoj, zastavi, na Nikolinoj politici… Jedino ne kažu kako je završila Nikolina Crna Gora, i kako je završio Nikola.

      1. Baš zbog sudbine kralja Nikole, stavovi Srba iz Srbije i Crne gore postaju ispravniji i autentičniji. Kralj Nikola nije imao razloga da bude Srbin po profesiji ili da svojim srpstvom podilazi bilo kome. On se osećao kao Srbin i nije mu padalo na pamet da mutira u bilo koju drugu naciju. To se zove, duboko ukorenjena nacionalna svest, kakvu bi trebali da imaju svi gradjani Srbije i Crne Gore, da ne govorimo o potomcima kraljevskih ili plemićkih loza. Da biste još bolje shvatili, jer mnogima danas nije jasno šta je nacija, nacionalna pripadnost i nacionalni ponos, na YouTube imate tekst i muziku „srpske marseljeze“ koju je sročio kralj Nikola.

    1. Tu jedino mozes da podrzis milogorijance ili miloalbanijance posto su Crnogorci ipak nesto drugo.

  2. Beograd se kao poslušnik Moskve odavno meša u unutrašnje stvari Crne Gore, pre svega zbog interesa Rusije. Dačićeve izjave su isprazne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.