Dačić i Fabricio o saradnji EU i parlamenta Srbije i međustranačkom dijalogu 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić informisao je šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija o međustranačkom dijalogu i planovima za njegov nastavak, kao i o razgovorima sa političkim partijama koje nisu želele učešće stranaca u dijalogu.

Dačić i Fabricio, tokom današnjeg razgovara o saradnji i predstojećim aktivnostima EU i Srbije, složili su se da treba uložiti dodatne napore na intenziviranju saradnje između Evropskog parlamenta i Narodne skupštine, saopštio je Dačićev kabinet.

Fabrici je ocenio da je važno što će Dačić, na poziv predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, učestvovati na Drugom samitu predsednika Evropskog parlamenta i parlamenata Zapadnog Balkana, 28. juna 2021. godine u Briselu.

Dačić je upoznao sagovornika sa trenutnim aktivnostima Narodne skupštine i da će 22. juna biti održana posebna sednica na kojoj će Aleksandar Vučić informisati poslanike o dijalogu Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari