Dačić: Mnogo gledali "Rat svetova" 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Priče o tome kako Srbija sedi na dve stolice su gluposti, jer su neki ljudi, uključujući i predstavnike Stejt dipartmenta, mnogo gledali „Rat svetova“ i naučno fantastične priče, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom tvrdnji zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Brajana Hojt Jia.

Srbiju uopšte ne interesuju tuđe stolice, niti imamo dve, samo jednu, a to je Srbija. Radićemo sve što je u interesu Srbije, ma šta god neko rekao sa strane, rekao je Dačić novinarima posle otvaranja izložbe „Sva lica srpskog diplomate Nušića“.

On je istakao da Vlada vodi politiku koja štiti državne i nacionalne interese.

Upitan da li će osoblje rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dobiti diplomatski status, Dačić je poručio da to sigurno ne zavisi ni od SAD ni Rusije, nego od Srbije.

Mnoge međunarodne institucije u Srbiji imaju određeni status i privilegije u skladu sa Bečkom konvencijom… Nikad nije bilo predviđeno da humanitarni centar ima diplomatski, nego status službenika ambasade, objasnio je on.

Dačić je konstatovao da Rusija, ako bi slala nekog špijuna, onda bi to radila na način da ima diplomatski, a ne status kakav imaju baštovani u američkoj ambasadi.

U centru u Nišu, napomenuo je on, ima pet Srba, četiri Rusa i jedan pas i „ako je to čega Amerika treba da se plaši, onda je ovaj svet došao do svoje antiteze“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari