Dačić: Napravljen je istorijski uspeh, Kosovo je tema o kojoj se ponovo govori

Ostavite komentar


  1. Заиста историјски ,,успех,,. Како власт каже, до сада нисмо имали НИШТА а сада имамо НЕШТО. То НИШТА значи да је Запад тражио да читав Космет поклонима Албанцима и да се сложимо са чланством те државе у УН, а НЕШТО значи да ће нам допустити да Албанцима поклонимо 90% Космета (све сем Севера), да са њима трампимо наш север КиМ за наш југ централне Србије (Прешево и Бујановац) и да се сложимо са чланством такве државе у УН. Таквим ,,успехом,, могу да се поносе само идиоти, јер је то њихово НЕШТО још горе од НИШТА, пошто би по тој ,,генијалној идеји,, Албанци Србији пресекли коридор 10 и морали би да потпишемо да Србе у Републици Српској пуштамо низ воду.

  2. Kako sada stvari stoje, posle 26 godina ispada da je ondasnje srpsko rukovodstvo na celu sa Slobodanom Milosevicem napravilo KARDINALNU gresku kad nije prihvatilo predlog Badinterove Komisije, koja je predlagala da sve republike izadju iz SFRJ i prijave nezavisnost u avnojevaskim granicama. U tom slucaju ocuvali bi smo teritorijalni integritet Republike Srbije i ne bi smo se danas zadovoljili samo restlovima teritorije nase juzne Pokrajine Kosova i Metohije. Posto smo se tada opravdano odlucili da branimo Srpstvo u celini, ma na kom delu teritorije bivse Jugoslavije se nalazili nasi sunarodnici, i kao rezultat te borbe sa separatistickim pokretima Slovenaca, Hrvata i muslimana u BIH ostvarili REPUBLIKU SRPSKU, najmanje sto se ovim resenjem koje se dogovara izmedju medjunarodnog faktora, Beograda i Pristine ocekuje je INTEGRACIJA. Republike Srpske u Republiku Srbiju. I to ODMAH, jer Srbija ce biti oktroisana za deo teritorije na kome ce ziveti kosmetski Albanci kojima je NATO nasilnim putem, NEZAKONITIM bombardovanjem Srbije 1999. godine, izdejstvovao DRZAVU. Time se sadasnja konstrukcija Ustava Srbije ne bi bitnije izmenila, jer bi smo umesto pokranjine na jugu u zamenu dobili pokrajinu na zapadu, sto garantuje ocuvanje Republike Srbije, kao jedinstvene drzave srpskog naroda, ali i dalje multietnicke. Samo sada malo vise udaljene od Jadranskog i Egejskog mora, sto je i bio cilj svih gradjanskih ratova na prostoru bivse SFRJ, koju su pre svega inicirali Germanski krugovi iz EU i Sveta. Odbijanje Srba kao vekovnih saveznika Rusa, od Jadranskog mora je valjda nas kompenzacioni MINUS za ruski PLUS na Krimu i u Crnom Moru. I zato cak i ako nam Rusi i Amerikanci obecaju konacno resenje sa podelom Kosova, koje su dogovorili verovatno jos Klinton i Jelcin, a samo malo doradili Putin i Tramp, treba biti MNOGO OPREZAN, jer je ponestalo osiguraca koji bi mogli da se aktiviraju u slucaju da garanti SPORAZUMA, ne ispune obecano, posto je Republika Srpska Krajina poklonjena Tudjmanu, a bas je ona trebala da bude protivteg za resenje Kosmetskog problema, dok je Crna Gora stavljena pod NATO kisobran. Za ovakve ISTORIJSKE IGRE nisu dovoljni igraci kakve mi trenutno imamo na celu vlasti i anonimnom zaledju, vec velicine kakav je bio Mihajlo Pupin, locirane na dvorovima u Vasingtonu i Moskvi. Inace prihvatiti sada neko REASENJE za konacno otudjenje Kosmeta, da bi smo u buducnosti dobili Republiku Srpsku, ili neko clanstvo u EU, je unapred PREVARA VELIKIH, a VELEIZDAJA celnika nase vlasti. Nikakav izgovor se ne moze uzeti u obzir da se to nije moglo znati , jer ZNA SE. Sad treba igrati igru u kojoj ce svi istovremeno da ofiraju karte na stolu i kompeltan tal podele srazmerno jacini karata. Ako se desi da sa stola ustanemo bez dela tala koji nam pripada uz obecanje da cemo mnogo vise dobiti u sledecoj igri, ZNAJTE DA SU NAS sto nas narod kaze ‘opeljesili do gaca“. A zna se sta se desava sa kockarima koji sve prokockaju. Oni gube i kucu, i porodicu, i zivot.
    P.s. Za objavljivanje ovog komentara ne postoji ni jedna smetnja sem ukoliko vi nad njim primenite cenzuru.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.