Dačić o Kosovu: Najnovija dešavanja o hapšenjima, progonima i događajima u Banjskoj nisu ušla u izveštaj Saveta bezbednosti UN 1foto FoNet Ana Paunković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na današnjoj sednici Skupštine Srbije negirao je tvrdnje da je aktuelno državno rukovodstvo preduzelo bilo šta što je ispod nacionalnih i državnih interesa, što znači da nema priznanja nezavisnosti Kosova i da nema prihvatanja člastva Kosova u međunarodne orgizacije, odnosno u Ujedinjene nacije (UN).

On je podsetio da se danas u Njujorku održava sednica Saveta bezbednosti UN o aktuelnostima i stanju na Kosovu i Metohiji (KiM) u proteklih šest meseci.

Prema njegovim rečima, najnovija dešavanja o hapšenjima, progonima i događajima u Banjskoj nisu ušla u izveštaj SB UN.

Dačić je rekao da je predsednik države odredio da na sednici u ime Srbije učestvuje Ana Brnabić, a da će u ime prištinskih insitutcija učestvovati „građanka Osmani“, jer tako piše na tabli ispred mesta gde će ona sedeti.

Govoreći o kosovskoj politici aktuelne vlasti, Dačić je rekao da je 28 zemalja povuklo prinanje i da Kosovo ne bi danas imalo više od 84 glasa u UN, a da je do pre 10 godina, Kosovo imalo podršku 110 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari