Dačić: Obaveza je da na spomen ploči Diani Budisavljević piše da su spasene žrtve srpska deca

Ostavite komentar


  1. Umesto da bude na smetlištu istorije, on, jedan od odgovornih za sunovrat naše zemlje u svakom pogledu i samoubilačku politiku devedesetih i sad, on priča o srpskoj decj….

    1. Administrator na ovom forumu baš ima ukusa /valjda pre izbore/, pa je odabrao Vaš visokoumni komentar u kome se bavite Ivicom Dačićem, bez obzira što je tema članka Diana Budisavljević i srpska deca.

  2. Ona je isključivo upotrebljavala pojam pravoslavci i pravoslavna djeca. Po tome bi trebalo reći „djeca pravoslavne vjeroispovijesti“.

    1. U pravu ste?! Nikako se ne sme reći da su logori bili predvidjeni uglavnom za srpsku decu. Dobro nisu osmislili da se radi o deci „poštenih Hrvata“, koji su bili protivnici NDH? Ne čudi me ništa od Hrvata ionih koji su bili nacističke marionete ali, i ovde, u Srbiji, od strane polupismenih i anacionalnih bitangi postalo je sramota reći da si Srbin. Isti šablon važi za sve čuvenije Srbe i sve ono što je pozitivno a u vezi je Srbikje i Srba? U takvim slučajevima se ne sme reći da je srpsko ili da se radi o Srbima. Gledajte samo kakve se rasprave vode o nacionalnosti Nikole Tesle. Užas, i niko se tome ne protivi, niti se ko stidi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.