Dačić objasnio koji defekt ima opozicija 1Ivica Dačić Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je danas da je zabrinjavajuće to što međunarodna zajednica apeluje da se prolongira odluka o ukidanju dinara na Kosovu.On je na televiziji Pink rekao da uvek dođe do toga da međunarodna zajednica traži vreme da se odluke takvog tipa odlože, a da ne ulaze u to da li su one u skladu sa dogovorom.

Prema njegovim rečima, premijer Kosova Aljbin Kurti stalno smišlja neke planove koji bi dugoročno mogli da ometaju pregovarački proces.

Kako je naveo, Priština želi da stvori takvu atmosferu da se pokaže da je život Srba na Kosovu nemoguć i time podstakne Srbe na iseljenje.

„Mi ćemo učiniti sve što možemo da zaštitimo interese našeg naroda na Kosovu“, rekao je Dačić.

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji, rekao je da je izvesno da će EP imati što je moguće gori tekst, ali da „treba da budemo svesni“ dometa tih rezolucija, i da one nisu obavezujuće.

Dačić je naveo da opozicija ima jedan „defekt“ u razumevanju političkog procesa u zemlji i da misli da će im neko sa strane pomoći u rešavanju njihovog položaja, ali da im ta rezolucija ništa neće doneti.

Komentarišući navode da će opozicija bojkotovati rad parlamenta ocenio je da oni stalno traže opravdanje za loše rezultate, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pobedio za jedan odsto, nego da je reč o velikoj razlici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari