Dačić otkriva šta mu je rekla Analena Berbok, poručuje i da vodi SPS dugo koliko je lider bio i Milošević 1Printskrin K1

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS, smatra da je nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok nemoguće promeniti i da je ona popularna zbog retorike prema Rusiji, dok za sebe kaže da je na čelu partije isti broj godina koliko je bio i Slobodan Milošević.

Analenu Berbok je nemoguće promeniti, rekao je Dačić za jutarnji program „Uranak“ K1 televizije.

„Interesuje nas naravno šta ona kaže, ona je ministar spoljnih poslova Nemačke, ali znate šta je ona meni rekla? Da nijedan premijer Kosova neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština. Ja sam je pitao: Jel ste vi svesni šta govorite, oni su to već prihvatili. Zašto ste me onda terali da potpišem Briselski sporazum? Ništa mi na to ne kaže, samo me sluša. Ona je slična kao Kurti.
Ona mora da bude svesna da je Angela Merkel podržala Zajednicu srpskih opština. Ona treba da bude svesna da ne može da se kaže da poštuju teritorijalni integritet Ukrajine, a ne poštuju teritorijalni integritet Srbije. Ona treba da bude svesna da to što priča ima teške posledice. To nije unutrašnje pitanje Nemačke. Ona je trenutno, istina, jedna od najpopularnijih političara u Nemačkoj zbog retorike prema Rusiji. Ali, očigledno je da su ovde oni kreatori kosovske nezavisnosti i svi koji su kreirali kosovsku nezavisnost teško da će osuđivati poteze Prištine”, istakao je Dačić na televiziji K1.

Upitan o tome što je izborni kongres SPS-a je zakazan za 17. decembar kada u Beograd dolaze predstavnici međunarodne zajednice, Dačić je odgovorio:

“Naš kongres zakazan je još sredinom godine i ne pomeramo ga osim ako ne dođe do teške eskalacije. Mi imamo redovne kongrese na četiri godine, i do kraja godine treba da se održi. Bira se predsednik stranke, glavni odbor i komisije, a onda odbor na nekoj narednoj sednici bira ostale funkcionere stranke. Ko god hoće može da se kandiduje za predsednika. Ja sam izabran između četiri kandidata tajnim glasanjem u dva kruga. Ne bežim od toga i voleo bih da imam protivkandidata. Milošević i ja smo isti broj godina na mestu predsednika stranke, obojica 16 godina”, kazao je Dačić u „Uranku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari