Dačić: Podrška Vučiću u očuvanju mira i interesa Srbije 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uoči njegovih razgovora o Kosovu u Briselu, za koje je ocenio da su od ključnog značaja za Srbiju i srpski narod.

„U svoje ime i u ime SPS pružam punu podrsku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u ovim teškim trenucima za našu zemlju i naš narod. Siguran sam da ce Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štititi naše državne i nacionalne interese na predstojećim sastancima u Briselu“, navodi se u izjavi Dačića dostavljenoj agenciji Beta.

Lider SPS je pozvao predstavnike EU da „jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajući da formira Zajednicu srpskih opština, i svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir“.

„Tok i rezultati sastanka u Briselu odrediće dalji razvoj situacije na Kosovu i Metohiji i od ključnog su značaja za Srbiju i srpski narod. Zato bi svi politički subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji“, izjavio je predsednik SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari