Dačić povodom zakona o eksproprijaciji i referendumu: Treba mnogo više koordinacije između različitih nivoa vlasti 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Politikom se bavim 30 godina, postoji mnogo slučajeva gde je predsednik Republike vraćao određene zakone, to je njegovo ustavno ovlašćenje, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ocenio da bi i poslanici i ministri trebalo mnogo više pažnje da posvete sagledavanju svih aspekata određenih zakona.

„Mislim da treba mnogo više koordinacije između različitih nivoa vlasti“, rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije povodom zakona o eksproprijaciji i referendumu.

On je rekao da ima razloga da se kritikuju oni koji su predložili zakonska rešenja, jer nisu dobro procenili mišljenje građana i dodao da bi trebalo imati vremena za javnu raspravu, kao i da se više bude sa građanima.

Dačić je rekao da su započete radnje koje su bitne za pripremu i održavanje referenduma o promeni Ustava, koji će biti održan 16. januara 2022. godine.

Prema njegovim rečima, taj referendum nema nikakve veze sa aktuelnim pitanjima zaštite životne sredine, Rio Tintom i svim ostalim što je bilo predmet političkih rasprava u prethodnih nekoliko dana.

Dačić je rekao da se ustavne promene odnose „isključivo na domen pravosuđe, odnosno depolitizacije pravosuđa u smislu načina izbora sudija i tužilaca“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari