Dačić primio pisma zahvalnosti Južne Koreje i Kanade za pomoć u repatrijaciji njihovih državljana 1Foto: Beta

 Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pisma zahvalnosti Južne Koreje i Kanade za pomoć u repatrijaciji državljana dve zemlje, a koja su mu uručili ambasadori Čoe Hjong-čan i Keti Čaba, saopštilo je jutros ministarstvo.

„Izražavam najiskreniju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije u repatrijaciji pet zaglavljenih korejskih državljana koji su se vratili prošle nedelje svojim kućama u jeku pandemije Kovid-19“, naveo je ambasador Južne Koreje.

On je dodao da su Srbija i Južna Koreja od izbijanja epidemije tražile načine saradnje u oblasti zdravstva u borbi protiv ovog smrtonosnog virusa, posebno u pogledu nabavke medicinske opreme koja je neophodna za pacijente i zdravstvene radnike.

Ambasadorka Kanade Keti Čaba je zahvalila Dačiču i timu Ministarstva spoljnih poslova na podršci i pomoći prilikom vraćanja 101 Kanađana u Kanadu, 5. aprila 2020.

„Ova operacija repatrijacije predstavlja dobar primer vrste saradnje koja je moguća kada svi radimo zajedno u borbi protiv uticaja kovid-19 na naše zemlje, naša društva i naš narod“, navela je Čaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari