Dačić: Razgraničenje zvanični predlog Beograda za rešenje kosovskog pitanja

Ostavite komentar


  1. Za prave odluke , mora se znati ISTINA o bitnim stvarima:
    A).Danas na Kosovu živi 5% Srba, što je posledica iseljavanja Srba (zbog loših uslova i prisile, ustava 1974., velikog nataliteta Albanaca (pogotovo posle kumstva Tita za svako 9 dete)..
    B). Posle loše politike SM prema Albancima na KiM (imitacije Tuđmana sa Olujom i Bljeskom), došlo je 1999. do NATO bombardovanja Srbije i kapitulacije u Kumanovu..
    C). Kosovo je 2008. proglasilo nezavisnost koje je priznalo većina država EU i sveta..
    D). D.Tramp je 2019.čestitao A.Vučiću Dan državnosti Srbije, i obavestio ga da se Srbija i Kosovo MORAJU „međusobno priznati“ !
    # RACIONALNI rodoljubi smatraju da Srbija treba da gleda šta da dobije za NEFORMALNO PRIZNANjE Kosova ! Npr:
    1).da se Srbiji prisajedine Srpska i sever Kosova i da dobije velike investicije u poljoprivredu, prerađivačku industriju, saobraćaj, turizam,…
    2). da 60.000 Srba ispod Ibra dobiju : ZSO, eksteritorijalnost i zaštitu svetinja, 10% udela u ajvnim preduzećima naKiM;
    3). garancije EU i NATO.

    1. Analogno tačkama A, B, C i D, koje su posledice promašene, nerazumne, iracionalne, negativne, pogubne, kontraproduktivne, nepragmatične,………….politike vođene proteklih mnogo decenija, RACIONALNI „rodoljubi“ mogu samo da sanjaju sve ovo navedeno pod tačkama 1), 2), 3), i još mnogo toga. Pustim željama nikada kraja.

    2. Bravo ! Suština je :
      1). da se Srbiji PRISAJEDINE Srpska i sever Kosova i stvaranje REALNE Srbije (sa 7 miliona Srba i milion manjina) , koja će biti garant za bezbrižan život 600.000 Srba u susednim državama,
      2).da Srbi ispod Ibra dobiju :
      – ZSO po briselskom sporazumu,
      – eksteritorijalnost i zaštitu pravoslavnih svetinja,
      – 10% udela u javnim preduzećima na KiM…

    3. Molim vas ne izlazite sa nikakvim prisajedinjavanjem pa makar to bila i Republika Srpska. Srbiji nikad nisu dobro donela nikakva prisajedinjavanja. Razumem neke želje ali samo povlašćeni status i ništa drugo.

      1. Alek ne lupetaj kada ne znaš ! Pa od 1804. i Vožda Karađorđa, Šumadinci se bore za ujedinjenje sa braćom preko Drine i Save !!

  2. Razgranicenje moze da bude samo na granicnoj liniji sa Albanijom. Ne razumem zasto policija i tuzilastvo ne reaguje na ovakve tvrdnje.

    1. A šta bi junačino radio sa 1,7 miliona Albanaca u Srbiji,
      koji bi mogli zajedno sa milion manjina i prodanim Srbima da formiraju Vladu !

      1. Prodani Srbi izdajnici su ovi što gaze Ustav Republike Srbije, i hoće da 12% teritorije Srbije predaju okupacionim snagama i Albancima.

        1. Simče, stvarni izadjnici su oni koji žele sukobe Srba sa susedima i velikim silama , što bi izazvalo biološki nestanak Srba na Balkanu , gde bi se onda naselili drugi narodi !
          Možda je Simče, to tvoj nesvesni cilj ?!

  3. Ovog čoveka je trebalo uhapsiti zbog kriminala, a sad ga treba strpati u zatvor zbog kršenja Ustava RS i zakletve koje je davao prilikom izbora u Skupštini Srbije da će braniti teritorijalni integritet i suverinitet Srbije sa KiM u njenom sastavu.

    1. Izvinite, ali taj teritorijalni integritet je izgubio njegov šef, SM i to kapitulacijom, a vi opet za njega glasate. Molim vas da taj termin više ne upotrebljavate.

  4. Dacic je upravo prekrsio Ustav. Tuzilastvo da reaguje, a do okoncanja posupka da se stavi u pritvor.

  5. Razgranicio si nas ti sa Albancima jos 1999 u Kumanovu kada si podvio repinu i potpisao KAPITULACIJU!!!

    1. Nije on kriv za bombardovanje i kapitualciju,
      nego Sloba Milošević i generali JNA !

      1. Dobro to, nego ko ono beše Slobina desna (možda i leva) ruka u to vreme? Ili smo zaboravili?

  6. Kakva je Drzava u kojoj Predsednik i Vlada ne postuju Ustav sopstvene drzave.Odgovor je: jadna i bedne.

  7. Ali kako je vučić uvalio dačiću da obelodani razgraničenje. Mada, oduvek je bilo jasno čemu dačić služi – da peva i da udara u doboš, sve vičući „daje se na znanje….“

  8. Znači vrh vlasti u Srbiji je spreman i voljan da ne poštuje sopstveni Ustav Republike Srbije, gde jasno lepo stoji da je Kosovo i Metohija sastavni neotuđivi deo Republike Srbije? I kako onda tu „aktivnost“ aktuelnog vrha vlasti da nazovemo, kako se zove „dobrovoljno poklanjanje tj. otuđivanje dela sopstvene države okupatorima i drugim državama“? Ima li ta „aktivnost“ svoj naziv? Molim prisutne za jasan odgovor! (Ostavite se tih naivnih naklapanja o „kompromisnom razgraničenju“, kao da će nam to doneti mir i prosperitet.)

  9. Ko pažljivije prati ovu problematiku lako će doći do zaključka da su tajni pregovori o razgraničenju, pod kontrolom USA gotovo pri kraju, to najbolje znaju Selaković i Đurić koji učestvuju u tome.
    Kada budu završeni onda prvo idu izbori koje naravno da dobija AV jer ih u potpunosti kontroliše a zatim se tako formiranoj Skupštini predstavlja finalni dogovor dveju strana koja ona naravno da usvaja uz hvalospeve i fanfare.
    Sledi međusobno priznavanje i to bi bilo to.
    Zapad neće prstom mrdnuti na nameštene izbore jer tako rešava ovaj tinjajući problem i baš ih zabole za demokratiju u tom trenutku. Možda će se malo mrštiti, AV će možda malo popustiti pritisak na slobodu govora, biće po neka demonstracija na ulicama i posle par meseci stvar će da legne.
    Ko ne veruje, eno mu Grčka i Makedonija, bunio se narod, razbijao po ulicama, uka i halabuka i na kraju nikom ništa.
    AV ostaje na vlasti još 4 godine, ekonomija će malo živnuti zbog podrške Zapada za poslušnost a kad dođe do smene vlasti njega će pljuvati neko vreme pa na kraju i zaboraviti.

  10. Priprema botove da govore da je to jedino resenje.Gospodo,to se zove izdaja,a za to se debelo odgovara.

  11. Srpskia nacionalna startegija još ne postoji , jer se glavni Srbi ne dogovaraju sa predstavnicima SAD (nego sa Rusima, Britancima, Nemcima, Kinezima, Arapima, Turcima,…) ,
    zato posle pisma D.Trampa i insistiranju da se Srbija i Kosovo moraju „međusobno priznati“ , najracionalnije rešenje je da država Srbija (i vlast i opozicija) predlaži da Srbija NEFORMALNO prizna Kosovo, uz sledeće USLOVE :
    1).da se Srbiji prisajedine Srpska i sever Kosova, i da dobije velike investicije u poljoprivredu, prerađivačku industriju, saobraćaj, turizam,…
    2). da 60.000 Srba ispod Ibra dobiju :
    – ZSO sa ovlašćenjima po Briselskom sporazumu,
    – zaštitu srpskih i pravoslavnih svetinja na KiM,
    – 10% udela u javnim preduzećima na KiM;
    3). garancije EU i NATO..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.