Dačić sa Lajčakom: Srbija će nastojati da poveća procenat usaglašavanja sa spoljnom politikom EU 1Beograd, 5.12.2022. - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Pristine Miroslavom Lajcak sastali su se danas u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom izjavio da će Vlada Srbije nastojati da poveća procenat usaglašavanja za zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

čičDačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na daljem usklađivanju svoje vizne politike sa evropskom viznom politikom kada su u pitanju treće zemlje i najavio donošenje odgovarajućih odluka u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo.

Naglasio je da će Srbija nastaviti da bude kooperativan i solidaran partner kada je reč o ilegalnim migracijama.

Dačić je istakao da je Srbija konstruktivan, posvećen i predvidiv partner kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Lajčak je ukazao da je cilj dijaloga da dve strane postignu obostrano prihvatljivo rešenje, podsetivši da razgovori u okviru dijaloga obuhvataju tri nivoa: normalizaciju odnosa, ispunjavanje već postignutih sporazuma u okviru dijaloga i rešavanje tekućih pitanja.

Obe strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazile spremnost da se saradnja nastavi i u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.