Dačić odgovorio Komšiću: Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine 1Foto: Fonet/AP

Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom izjave budućeg člana Predsedništva BiH Željka Komšića o granici na Drini koja uzburkala region.

Dačić je, u ponedeljak Prvoj TV rekao „samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte me pitati takva pitanja“.

Kako je rekao“Komšić treba da nasledi ono što je radio Bakir Izetbegović. I nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gde je granica BiH“, rekao je Dačić.

Izabrani član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić istakao je intervjuu za beogradskom Telegrafu da traži od Beograda i Zagreba da poštuju Bosnu i Hercegovinu kada je reč o fizičkim granicama i granicama lepog, normalnog ponašanja.

„U punoj meri ću biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumente. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom“, rekao je Komšić, prenosi klix.na.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari