Dačić: Srbija pridaje veliki značaj pitanju slobode medija 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro i preneo joj da se planiraju dalje izmene i dopune medijskih zakona u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Medijske strategije, što će biti realizovano nakon konstituisanja parlamenta i formiranja Vlade.

Dačić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj pitanju slobode medija i saradnji sa OEBS u toj oblasti, kao i da je nastavila da ulaže napore u primenu Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja za period 2020-2025. godine, navodi se u saopštenju.

Ribiero je, kako je navedeno u saopštenju, iskazala zadovoljstvo zbog uspešne postepene implementacije Strategije razvoja sistema javnog informisanja i ponovila da je njena kancelarija spremna za dalju saradnju i pružanje pomoći nadležnim organima Srbije.

Kao cilj posete Srbiji navela je unapređenje komunikacije i saradnju po svim pitanjima koja traže reakciju.
Ribiero je ukazala na odgovornost institucija svih država članica OEBS prema medijima, naglasivši da su zaštita novinara i tolerancija u pogledu aktivnosti medijskih radnika prioritet, kao i efikasnost regulatornih tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.