Dačić sutra na Samitu o zapadnom Balkanu 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra u Londonu na sastanku ministara spoljnih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu, najavilo je Ministarstvo.

Na Samitu će, pored ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana, biti i države članice EU koje učestvuju u aktivnostima u okviru „Berlinskog procesa“ – Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Poljska, Slovenija i Hrvatska.

U okviru plenarne ministarske sesije Dačić će predstaviti prioritete Srbije u regionalnoj saradnji, kao i činjenice o napretku koji je ostvaren u reformskim procesima i napretku Srbije na putu evropskih integracija.

Predviđena je i diskusija o problemima nasleđa i izveštavanja o bilateralnim problemima, pitanjima od značaja za bezbednost regiona, kao i pitanjima migracija.

Dačić će prisustvovati i parafiranju Sporazuma o sedištu Sekretarijata Transportne zajednice, koje će biti u Beogradu, što je jedan od konkretnih rezultata postignutih nakon prošlogodišnjeg Samita o zapadnom Balkanu u Trstu.

Tokom boravka u Londonu, na marginama Samita, ministar Dačić imaće i brojne bilateralne susrete, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari