Dačić u Surinamu o Mešovitom kimitetu za saradnju 1Foto: MSP

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boravio je u subotu , u zvaničnoj poseti Republici Surinam.

Tokom boravka u Paramaribu Dačić se sastao sa najvišim zvaničnicima Surinama. Šef srpske diplomatije imao odvojene susrete sa predsednikom Surinama Dezire Delano Botersom, predsednicom Narodne skupštine Dženifer Simons, kao i sa ministarkom inostranih poslova Ildiz Deborom Polak-Beil.

Dačić i visoki zvaničnici Surinama razmenili su mišljenja o bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i o aktuelnim međunarodnim temama.

Na sastancima je razgovarano o prioritetnim oblastima i modalitetima unapređenja saradnje Srbije i Surinama i sagovornici su se složili da, iako su dve zemlje dosta udaljene, postoje oblasti u kojima se može dodatno unaprediti saradnja.

„Želim da zahvalim mojoj koleginici, ministarki inostranih poslova, na pozivu da dođem u Surinam. Za nas je ovo veoma važna poseta. Istorijski gledano, naše zemlje su bile bliske iz vremena Pokreta nesvrstanih, bivše Jugoslavije i Tita. Vreme je da naše prijateljstvo obnovimo i još više ojačamo“, rekao je Dačić.

On je rekao da očekujemo posetu predsednika i ministarke inostranih poslova Surinama Srbiji ove godine i da je napravljen dogovor da bude formiran Mešoviti komitet za saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari