Dačić učestvovao na ministarskom sastanku BSEC 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je danas na 47. sastanku Saveta ministara spoljnih poslova država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), na kojem je izrazio uverenje da ona može da ponudi rešenja za prevazilaženje svih aktuelnih izazova, na bazi međusobnog uvažavanja i razumevanja i odgovornog ponašanja svih aktera.

Na onlajn sastanku, kojim je predsedavao ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan, Dačić je zahvalio članicama BSEC na pokazanoj konstruktivnosti, posebno tokom nedavnog predsedavanja Srbije, navodeći da je to omogućilo da budu rešena neka višegodišnja otvorena pitanja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je istakao strateški, ekonomski i infrastrukturni značaj crnomorskog regiona i njegovog potencijala, i pohvalio je usvajanje ažurirane Ekonomske agende, važnog strateškog dokumenta BSEC, navodi se.

On je potvrdio posvećenost Srbije da, kao pouzdan partner u okviru BSEC, nastavi da doprinosi jačanju te regionalne platforme za dijalog i saradnju, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari