Dačić zadovoljan ocenama rada Skupštine iznesenim u Izveštaju EK 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je zadovoljan ocenama rada parlamenta iznesenim u Izveštaju Evropske komisije (EK) o napretku Srbije za 2021. godinu i dodao da je Skupština u prethodnih godinu dana dala značajan doprinos evrointegracijama Srbije.

„Mislim da je parlament radio veoma dinamično, da je značajno poboljšao svoje procedure i svoj efekat i dali smo značajan doprinos našem daljem napretku u evropskim integracijama“, izjavio je Dačić novinarima nakon sastanka sa šefom delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žofreom (Giaufret) koji mu je uručio godišnji Izveštaj EK.

Dačić je dodao da je zadovoljan ocenama iz Izveštaja i da ga raduje pozitivan ton.

„Uveli smo određene izmene u rad Narodne skupštine koje su veoma pozitivno ocenjene, na primer upotreba hitnih procedura je značajno smanjena“, naveo je.

Pozitivno je, dodao je, ocenjena i druga faza međustranačkog dijaloga uz učešće Evropskog parlamenta (EP) sa željom da se uz dijalog koji se vodi sa strankama koje ne žele učešće EP dođe do poboljšanja izbornog ambijenta u kojem će biti održani izbori naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari