Dan Preda: Molim Vučića da ubedi Dodika da odustane

Srbija ima značajnu ulogu u stabilizaciji BiH, ističe evroposlanik za Danas
Izaslanik EP za BiH o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj

Ostavite komentar


  1. Referendum u RS je stvar političke volje i prava građana i ne može niko da se meša u njihove stvari.

  2. Sa dejtonskim sporazumom se kosi i postojanje distrikta Brčko , koji je stvoren iskljućivo odlukom obucmana za BiH. R. Srpska svojim svečanim danom, sa ničim ne narušava dejtonski sporazum , niti celovitost BiH…

  3. Jos mnogo stvari u BIH se kosi sa dejtonskim sporazumom ali za to niko ne reaguje ako je u korist Bosnjaka,a ako je nesto u korist Srba onda totalna jagma.

  4. Da li je paljenje pravoslavne srpske crkve u Sarajevu u duhu dejtona ???

  5. Srbima moze da pokusa da utice ali verujem da ce odluka o referendumu biti samo njihova.

  6. Evropa u principu podrzava Bakira a trazi razumne odluke i postovanje Dejtona. Mislim da Srbija tu ne treba da se mesa jer ce opet na kraju biti ona kriva.

  7. Nema šta Vučić bilo koga da ubedjuje. Na Srbiji je da kaže šta je bolje za Srbe, a Banja Luka odlučuje!

  8. Ne znam zašto nekome smeta tako banalna stvar da neko proslavi svoj dan stvaranja?NIkome nije na štetu a ne krši Dejton.

  9. "Mislim da se referendum…..kosi sa Dejtonskim sporazumom…"…..Misliš ili se kosi?! Ako samo misliš, onda ugađaš Bošnjacima koji se stalno zaplakuju na sve što nije po njihovom. Do kada će BiH biti talac bosanskohercegovačkih nacionalista koji nalaze sponzore po bijelom svijetu? Do kada će BiH biti izvor balkanskih kriza i vječna prokleta avlija? Možda zauvijek i još i dalje!

  10. Kome smeta referendumska volja naroda? I kome smeta dan RS, koji ničim i nikoga ne ugrožava?

  11. Referendum odrazava volju naroda i demokratski cin i nicim ne moze da povredi Dejtonski sporazum , ciji je to dan ako mislite da nametnete neki drugi?

  12. Za Dan Predu je izgleda resenje da demokratija postoji za sve u BIH , za sve ali samo dok to ne zatraze i Srbi.Jedino svojstva demokratije , sto referendum jeste , u BIH ne moze da upraznjava Republika Srpska i Srbi u njoj.

  13. Vucic je savetovao Dodika najbolje sto je mogao. Na Dodik uje da prihvati i poslusa njegove savete ili ne.

  14. Zapad opet pokusava da uemsa svoje smrdljive prste u politiku nase drzave i R.Srpske. Neka gledaju svoja posla a nas neka ostave na miru. Znamo mi vrlo dobro sta radimo.

  15. Zasto bi Vucic vrsio pritisak na Dodika? Pa Vucic je premijer Srbije, a ne premijer Republike Srpske.

  16. MISLIM ne postji u pravu, Prada MISLI, bolje da ne misli nego da pročita Dejtinski sporazum, Ustav BIH i RS, Statute u zakone, ako ima veze s a pravom, i neka ne misli, veće je šteta kada misli.

  17. Ма не мораш ти да га молиш сам ће он то спречити, па када је он нешто урадио у корист Срба.

  18. Srbija je tu da pomogne R.S. ali se nemeša u unutrašnje rešvanje njihovih odnosa jer joj to status nedozvoljava a i neželi da utiče na rešenja u suverenoj državi.

  19. Aleksandar Vučić se ne meša u politiku RS niti u veze RS sa BiH, premijer Aleksandar Vučić poštuje dejtonski sporazum.

  20. Svako ima pravo da odluci sta zeli i u kakvoj drzavi da zivi, u te stvari se ne bi trebalo mesati!

  21. Vlasti u Republici Srpskoj su odlucne da odrze referendum, Vucic nece da radi protiv njihove volje.

  22. Srbija može i mora uticati na Dodika,jer je isti više u Beogradu nego u B.Luci,višpe je sa Vučićem nego ijedan drugi ministar iz naše vlade.Ako ne otkaže referendum,znači da je dobio nalog od AV,drukčije se ne može tumačiti,a šta će poele uslediti,neće biti dobro ni za koga.Bolje je sprečiti nego lečiti,valjda nam je dosta lečenja gluposti koje smo pravili,a ako nismo izvukli pouke,onda nismo ni zaslužili bolje.Sami smo tražili od dobijali smo i dobijaćemo,dok se ne opametimo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.