"Demisionirajte ili umuknite", poručio Milenko Jovanov ministrima ako budu solirali 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov poručio je danas kandidatima za ministre da ne soliraju, da ukoliko se na tako nešto odluče da je bolje da „demisioniraju ili da umuknu“.

Naveo je da je ranije bilo slučajeva da su poneki ministri hteli da vode sopstvenu politiku.

„Ako tako misle neka kažu da ova politika koju sprovodimo nema legitimitet, neka naprave svoju organizaciju i pobede na izborima. Dok se na takav korak ne odluče neka vode politiku kontinuiteta i politiku koju zagovara SNS, jer u protivnom neće imati podršku naprednjaka“, rekao je Jovanov.

Naveo je da su dve ključne reči nove vlade – nezavisnost i samostalnost i dodao da očekuje da će biti najviše napada baš na samostalnost i nezavisnost Srbije, a da će napada biti i iznutra.

Kao primer je naveo to što su vlade pre 2012. godine formirali strani ambasadori i tajkuni.

– Mi nemamo više mogućnosti da izdržimo propuštene šanse. Krenuo je uspon Srbije i taj uspon ne sme da se zaustavi, poručio je Jovanov i istakao važnost uloge predsednika Srbije Aleksadra Vučića u tom procesu.

Istakao je i da poštovanje međunarodnog javnog prava jedina odbrana našeg teritorijalnog inegriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari