Demokratska stranka zatražila da se Megatrendu oduzme akreditacija 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od ministra prosvete Branka Ružića da u skladu sa članom 22. Zakona o visokom obrazovanju pokrene vanredni postupak, na osnovu kojeg bi Nacionalno akreditaciono telo oduzelo akreditaciju Megatrend univerzitetu, saopštila je ta partija.

„Poruka Megatrenda da „dobar advokat zna zakon, a da pametniji vodi sudiju na ručak“ je samo poslednji u nizu skandaloznih postupaka i afera ovog univerziteta“, navela je DS u saošptenju.

„Posle nostrifikacije diplome ministra Nebojše Stefanovića izdate u kompaniji koja nikada nije imala dozvolu da se bavi obrazovanjem, posle lažnog londonskog doktorata vlasnika Megatrenda, potom afere oko prodaje Megatrenda, ova reklama za njihov Pravni fakultet je samo još jedan skandal ovog univerziteta“, smatra DS

Zbog toga DS zahteva od Ružića da pokrene postupak, čiji bi epilog morao biti oduzimanje akreditacije Megatrend univerzitetu, kao i da nacionalno akreditaciono telo preispita akreditacije i za ostale univerzitete, jer ih ima još spornih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari