Demostat: Srbija za SNS, Beograd opoziciji 1Foto: Demostat

Sociolog, glavni istraživač Demostata Srećko Mihailović uveren da je vrlo moguće da će opozicija dobiti izbore u Beogradu, dok će vlast na nivou Republike ostati u rukama Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

U Beogradu je vrlo moguće da opozicija dobije izbore. Već uoči izbora može se tvrditi da će doći do promene vlasti, rekao je Mihailović u emisiji Pola sata Demostata.

On iznosi određenu rezervu prema spekulacijama da će neke stranke sa desne strane prići vladajućim strankama i tako obezbediti sigurnu većinu.

Nekako su ovi izbori drugačiji i moguća su iznenađenja, barem u odnosu na aktuelno preovlađujuće mišljenje, ima još vremena do konačnog, ne treba stvarati razdor unutar opozicije pre nego što dođe do dana D, rekao je Mihailović.

Mihailović je ocenio da je odsustvo velikog ukrupnjavanja opozicije dovelo u pitanje ravnotežu koja bi se izvesno uspostavila na izborima između vladajućih stranaka i partija u opoziciji.

Javno mnjenje je obeleženo nezadovoljstvom zbog lošeg životnog standarda i inflacije, ali to nije dovoljno da bi glasali protiv vlasti, već je potreban dodatni rad opozicije kako bi se to nezadovoljstvo kanalisalo, smatra Mihailović, prenosi Demostat.

Na konstataciju da je Demostat prošle godine u procenat procenio rezultate izbora u Beogradu – da će opozicija imati 55 odsto, a vlast 45 odsto i na pitanje zašto se ove godine neće izlaziti sa rejtinzima, Mihailović navodi da Demostat nema priliku da radi terensko istraživanje, koje je u većoj meri u stanju da otkrije prava mišljenja ispitanika, a da principijelno nije za telefonsko ili onlajn istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari