Demostat sutra predstavlja rezultate istraživanja "Spoljno-političke orijentacije građana Srbije" 1Foto: Demostat

Istraživačko-izdavački centar Demostat predstaviće sutra u Medija centru u Beogradu rezultate istraživanja ,,Spoljno-političke orijentacije građana Srbije’’.

U fokusu istraživanja bio je odnos građana prema Evropskoj uniji, topografija distance građana Srbije prema narodima, državama i političkim liderima iz regiona, Evrope i sveta, kao i svrstavanje u blokovsku podelu sveta ili neutralnost.

Istraživanje je obuhvatilo i stavovima građana po pitanju odgovornosti za sadašnju situaciju u Ukrajini, kao i mišljenje građana o tome da li Srbija treba ili ne treba da uvede sankcije Rusiji.

Ispitivana je korelacija odgovora na pitanja o pomenutim sadržajima sa odnosom građana prema političkim partijama, izbornim orijentacijama građana na aprilskim izborima, ne/poverenjem građana u političke lidere, aktuelnim izbornim orijentacijama, kao i sa standardnim socijalno-demografskim varijablama.

Na konferenciji, koja će početi u 11 časova, govoriće rukovodilac istraživačkog tima Demostata, sociolog Srećko Mihailović, kao i programski direktor Demostata Zoran Panović.

Demostat je u periodu od 13. do 22. juna ove godine obavio telefonsku anketu na reprezetativnom uzorku od 1 203 ispitanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari