Deo opozicije zatražiće smenu Siniše Malog zbog izjave da opozicija radi protiv svoje države 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Poslanici dela parlamentarne opozicije zatražiće od Vlade Srbije hitnu smenu ministra finansija Siniše Malog, zbog izjave da opozicija radi protiv sopstvene države i da je za to neko sa strane plaća.

Ocenjeno je da je ta izjava crtanje mete opoziciji i da bi vlada trebalo da se izjasni da li i ona stoji iza stavova Malog, ili je to njegovo izdvojeno mišljenje.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare rečeno je da će opozicija pokrenuti postupak za razrešenje Malog, kroz postupak interpelacije i da će krenuti sa prikupljanjem potpisa.

Zahtev za interpelaciju biće prosleđen Odboru za ustavna pitanja i zakondavstvo i ako prođe predsednik parlamenta dužan je da zahtev odmah prosledi Vladi Srbije.

Opozicija smatra da je Mali uvredio sve poslanike nazivajući ih stranim plaćenicima, ali i sve one koji su za njih glasali.

“ Pošto vlast nema odgovore ni na jedno pitanje, zašto se zadužuje, zašto imamo tolike kamate, pribegavaju nečemu što je nedopustivo. Ovo nije najgora stvar koju je izrekao neki minisar na račun opozicije, ali je ovo rečeno u najvišem zakonodavnom domu „, objasnio je Borko Stefanović, poslanik Ujedinjenih.

Stefanović je poručio i da vlast nastavlja da crta mete opoziciji i da je to krajnje neprimereno.

“ Siniša Mali je poslednji čovek na planeti koji tako nešto treba da izjavi. Tražićemo da se taj čovek smeni. Mi to ne radimo zato što nemamo većinu, već radimo stvari zato to smo u pravu“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari