Desničari i antivakseri pozivali na protest protiv kovid propusnica 1Foto: Dimitrije Petrović

Nekoliko stotina građana koji su se sinoć okupili u Beogradu i Nišu kako bi izrazili nezadovoljtsvo odlukom o uvođenju kovid propusnica, okupilo se na pozive sa društvenih mreža koje su plasirali Srpski pokret Gavrilo Princip, antivakserka Jovana Stojković i njen pokret Živim za Srbiju, Srpski info štab, ali i predsednica Gradskog odbora Dveri u Beogradu Radmila Vasić.

Na protestu su bili i lider Dveri Boško Obradović kao i predstavnici Narodne patrole, Ujedinjeni narod Srbije, udruženja Zaštitnik privrednika Srbije.

Na pitanje Danasa da li će nastaviti da zove građane na protetsi i misli li da će to imati efekta, Vasić kaže da sve zavidi od odluke vlade.

– Građani su pozvani od strane udruženja „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ da i večeras i mirnim protestom iskažu svoje nezadovoljtsvo ako se usvoji odluka. Naš stav je jasan:protiv kovid propusnica i uvek uz građane – rekla nam je Vasić.

Podsetimo, u centru Beograda i Niša u sredu uveče se okupilo više stotina građana koji su protestovali zbog odluke Kriznog štaba da se uvode kovid propusnice.

U Beograd su se građani okupili ispred Narodne Skupštine. Saobraćaj je bio obustavljen od 20 do 23 časa a bili su blokirani Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Ulica kneza Miloša i Takovska.

Policija je propuštala samo kola Hitne pomoći.

Kako su preneli mediji bilo prisutno dosta pripadnika policije u civilu, dok su uniformisani policajci raspoređeni ispred Skupštine Srbije, kao i na mestima gde su ulice zatvorene za saobraćaj.

Osim srpske trobojke, drugih obeležja nije bilo.

„Mi smo običan narod i niko ne stoji iza nas. Nije u redu da se naša Ustavom zagarantovana prava ruše i krše. Ovo je uvod u fašizam“, rekla je jedna od prisutnih, revoltirana činjenicom da će od subote, od 22 časa, biti potrebna kovid propusnica kako bi mogla da boravi unutar ugostiteljskog objekta.

Građani Niša koji se protive vakcinaciji i kovid propusnicama okupili su se na Trgu kralja Milana.

Njih pedesetak kazali su da su se spontano okupili jer se protive uvođenju bilo kojih mera koje ograničavaju slobodu kretanja ljudi.

Oni su najavili i novo okupljanje za večeras.

Krizni štab je juče preporučio Vladi uvođenje kovid propusnica.

Vlada bi o tome danas trebalo da donese odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari