Devet partija i organizacija potpisuje Memorandum o budućnosti Vojvodine

Ostavite komentar


  1. Jugokomunisticki karneval cekista se nastavlja – hoce svi po logor za sebe.
    Buducnost Vojvodine – da li je to taj Buducnost Srbije marksisticki metod?

  2. Svi zajedno treba da se organizujemo i da zahvalimo Ds- u što je obezbedio premijera, zastavu Vojvodini…Šteta što nisu duže vladali imali bi i državu …

    1. Vojvodina je imala zastavu i premijera(ban) ,pre Srbije,tako da nije trebala nicija „dozvola“.

    2. Jeste DS vršio pritisak, ali glavni pisac ustava donetog 2006-e godine je bio DSS, preciznije Koštunica. Zahvaljujući toj partiji Srbija ima moderan i demokratski ustav, koji garantuje prava APV. Da je bilo do DS-a danas bi verovatno bio i dalje na snazi Miloševićeve ustav. Interesantno da su autonomaške partije bojkotovala referendum o ustavu. DS, koji je vladao od 2008-e do 2012-e je usvojio više zakona, kojima se krši ustav i demokratija, zakon o informisanju, reformi pravosuđa…,a među njima je bio i zakon o vojvođanskim nadležnostima. Bilo je potrebno da DS ode u opoziciju da bi Ustavni sud reagovao na tužbu DSS-a na ovaj zakon, koji je nakon toga proglašen neustavnim i ukinut, mada on nikada nije ni ušao u realizaciju, praksu. Kao što imate srpske, tako imate i vojvođanske nacionaliste, koji manipulišu osećanjima i crpe snagu iz najnižih ljudskih pobuda. To je jeftin populizam, legitimno jeste, ali pitanje je koliko su njihove namere dobre, a često nisu iskrene.

  3. Vojvodina je komunistička izmišljotina kako bi se uticaj Srba u Jugoslaviji umanjio. Nikada nije postojala Vojvodine dok je oni nisu napravili. Postojala je Vojvdstvo Srbija i Tamiški banat. Dakle postojala je SRBIJA koja je bila Vojvodstvo unutar Austrijskog carstva. Separatizam Vojvodine bi bio ravan gluposti da se za 100 godina spoje Republika i Republika Srpska i a onda neko preko Drine zatraži nezavisnu Republiku a zaboravi onaj prefix srpska.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.