Umesto Bisljimija u Brisel idu predstavnici Centralne banke Kosova, potvrđen dolazak i Petkovića 1Foto: Twitter/@MiroslavLajcak

Potvrđeno je učešće i Beegrada i prištine na sutrašnjoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa, rekla je potparolna Evropske unije Nabila Masrali. Centralna banka Kosova je takođe potvrdila dolazak i spremnost da razgovara sa Narodnom bankom Srbije.

Portpartolka Evropske unije Nabila Masrali izjavila je danas da su i Beograd i Priština potvrdili učešće na sutrašnjoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa.

Masrali je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da su obe strane potvrdile učešće na razgovorima, koji će početi ujutro.

Prema njenim rečima, razgovaraće se o uredbi Centralne banke Kosova o gotovinskom plaćanju.

Pored zvaničnog Beograda i Prištine i sama Centralna banka Kosova (CBK) da će njeni predstavnici učestvovati na sastanku o dinaru koji će se sutra održati u Briselu. CBK je navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

https://www.danas.rs/vesti/politika/kosovo-napad-na-svestenika-u-prizren

„CBK je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa NBS kako bi olakšala izbor najlakše opcije za proces prenosa sredstava putem bankarskih kanala u račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebno, za ovakve informativne sastanke, kao što je to kontinuirano radila sa međunarodnim prisustvom u zemlji“, navela je CBK.

Podsetimo, zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi je pre nekoliko dana izjavio da ni on, ni neko od njegovih saradnika u okviru pregovaračkog tima Kosova neće učestvovati na sastanku u Briselu, jer, kako je kazao, „dinar nije tema pregovaračkog procesa“.

Beograd je potvrdio da će Srbiju predstavljati šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Petar Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari