DJB: Vlast će pokušati da napravi farsu od predstojeće sednice parlamenta

Ostavite komentar


  1. Moguci „recept“ za „demontazu“ postojeceg antisistema vrednosti: pod 1. da se svi aktuelni lideri opizicije politicki hiperaktivni u poslednjih 20-ak godina povuku u 3-ci red „duboke senke“ i odatle deluju. Pod 2. da se u 2.red posrave nova,mlada,nekompromitovana lica kojima „talog“ ne moze „iscackati“ burnu proslost a l“epljenje etiket“ je ionako ovde nebitno. Pod 3. da se od drustvenopoznatih i opstepriznatih „gromada“ poput Dusana Kovacevica, Matije Beckovica, Emira Kusturice…formira „udarni esalon“ i s obzirom na to da ovde kult licnosti nikada nece odumreti, da se iz tog reda probere „prvi medju jednakima“ i da se „izadje na crtu“ ovom zlu. Po pobedi pobednicima u funkciji savetnika (i nista vise od toga) priskacu profili poput gospodina Radulovica pretpostavljam pouceni sopstvenim greskama i gorkim iskustvom da to vise ne ponove. Jeste da treba suzbiti goleme sujete i usaglasiti se kako da se formira pobednicki „udarni esalon“ ali gospodo opozicionari imate 20-30 godina politickog iskustva i spoznaju da drugacije ne moze,pa izvolite.

      1. Procitaj jos jednom pazljivo moj komentar pa ce ti nadam se biti jasniji. Znam da je poduzi ali si na brzinu citajuci izvukao sasvim pogresan zakljucak.

        1. Sve može da se prihvati ali đe nađe kusturicu…Ovde je on odavno pokazao ko je i šta je i za gde je.

    1. Dobra ideja. Gorko bih rekao, zato se nece ni desiti. Ali evo ujedam se za jezik.

      Ovde nema ni vlade u senci, prilicno lakog i efikasnog oruzja opozicije (sta god to bilo) da se umesa u informaciono ideolosku borbu. Ali ako to nije iznenadjenje, a nije…
      Ovde ne postoji drustveni dijalog na temu ‘sta sutra?’. E to jeste strasno, cak iako je jasno koliko smo razvaljeni kao pojedinci i drustvo.
      Obeshrabrujuce je da nema ideja koje idu van biznis-ez-juzual.
      Vrzino kolo stihijske reaktivne politike koja uvek zaostaje par koraka za stetocinama, i kilometrima daleko od predloga odrzive buducnosti.

      ‘Danas’ se na zalost nije uspostavio kao promoter dijaloga o buducnosti, vec se zadovoljava tapkanjem u mestu. Svaka cast sto profesionalno radite svoj posao, ali to je prosto malo.

      Porazavajuce je da jedina veca novina nominalno leve (dobro, leftisticke) orijentacije nema nikakvu platformu, taktiku i strategiju, za dublje promisljanje stvarnosti. Tu i tamo poneki kolumnista nagovesti da mogucnost postoji.

      I na kraju, sta se desava sa ovim komentarima? Ko to moderira, po kojim principima? Imate li tehnicke probleme? Zvucace kao da sam licno nesto mnogo povredjen, ali kolicina komentara koje sam u poslednjih mesec dana poslao, naspram broja objavljenih, je toliko disproporcionalna, da sam vrlo blizu debukmarkovanja ovog sajta.

    2. Pod1
      Pod2
      Pod3
      Interesuje me gde si se školovao da upiše decu u tu školu kako bi stekli široko obrazovanje.

    1. Filip jeste li vi covek ili terminator? Iz ove vase recenice zakljucujem da ste masina.

  2. Gospodine Raduloviću, odbijate da nosite masku i da merite temperaturu i time dovodite u rizik zaposlene u Narodnoj skupštini. Kako Vi i Vaš tim znate da niste zaraženi? Nije korona virus na teritoriji Srbije, valjda ste toliko edukovani da vidite da je globalno…

  3. Prazne price ne mogu poboljsati nas zivot. Program koji se moze procitati i analizirati sa konkretnim predlozima je nacin da se stvari promene sa mrtve tacke. Ovo sadasnje rvanje u blatu rezima i opozicije, ne mogu ni da gledam ni da slusa. Stvarno je dosta.

  4. Cestitam gospodine Radulovicu. Vi ste istinski lider, iskreniji od tzv opozicije u Srbiji. Necemo zaboraviti vasa istupanja u vreme vojno-policijskog terora aktuelnog Predsednika Srbije !

  5. Radulovic je jedina nada za Srbiju pod uslovom da i sam izabere normalne saradnike,a ne kao posle proslih izbora.

    1. Mora da se uspostavi sudsko policijska struktura koja ce da procesuira sve pljacke i pljackase, ponisti stetne medjunarodne i domace ugovore i sporazume, koje je nelegalna veleizdajnicka vlast potpisala, dok narod zavarava medijskim rijalitima malcanskog berberina i korona virusa, koju su na pokradenim izborima dovele najvece ubice Srbije u njenoj istoriji

  6. Ma kako da ne. Rece stecajni sa podrskom ravnom nuli. Nego, jesi li ti pomogao najugozenijima? Da li si se prikljucio volonterima i nesto korisno uradio sem sto kritikujes vlast svaki dan?

    1. Nije imao vremena morao je da visi na fejsu i tviteru, a to je rudarski težak posao?

    2. Slavice, gospodin Radulović radi vrlo korisnu stvar, samo što vi to ne razumete ili ste placeni da radite nesto drugo. On jedini javno ukazuje na izvrseni drzavni udar i to precizno navodeci clanove ustava koji su prekrseni a zbog toga ce neko morati da odgovara kad tad.

  7. Ajde stisnite petlju i pojavite se da sada javno kažete sve ono o ćemu ste raspredali na društvenim mrežama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.