Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo ali on se neće sprovoditi sa Vučićem, Haradinajem i Tačijem

Ostavite komentar


    1. Botčići, ništa ne znate od skore istorije-Đilas nikad nije bio na vlasti. Đilas je bio Gradonačelnik Beograda. To je izvršna funkcija vođenja i upravljanja gradom Beogradom, a ne vođenje politike.

      1. Ani, Ceci, Sasi, nije moguce to objasniti? U praznim glavama je utisnuto „bot“, neznanje, zaslepljenost lazima i medijskim mrakom?

      2. Nek’ mi je greh na dušu, ali i treba da budemo, kao narod, zbrisani sa mape sveta. Ako smo došli u situaciju da biramo nekog u ovom političkom mulju, i još se gložimo oko njih, i nismo za život.

    2. Đilas je jedino bio gradonačelnik Beograda . Nije bio ni predsednik , ni premijer. I ne vidim , šta bi sa te funkcije mogao da uradi u vezi Kosova !

      1. Pa da lobira da dileri postanu vodeci u partiju na KiM, ili tako nesto. Da malo obilaze bake i deke da glasaju, uz indirektne pretnje sa albancima i srbima, jer znaju da nemaju gde na svetu drugo da odu. Eventualno u CG ili makedoniju, ali ome tamo trebaju bez para, penzije i imovine.

    3. U kojoj vlasti? Bio je gradonačelnik Beograda, ne vidim kako je mogao bilo šta da uradi u vezi Kosova. Nisam Đilasov fan ali hajde da pričamo realno a ne botovskim rečnikom.

    1. Pa pod kojim uslovima? To je kao da ti hoćeš da upišeš npr Pravni fakultet, ali je ulaz za tebe zatvoren

    1. Potpuno se slažem. Dok su Tači i Haradinaj 99.te nosili kalašnjikove Vučić je sedeo u svom novom stanu koji je dobio od Miloševića. Potpuno neuporedivo.

    2. Slažem se. Vučić je svoje razorno delovanje počeo još 91. i radio je na mnogo široj teritoriji..

      1. Istina, nas Taci i Ramus su poceli da razore Kosovo od 1999 godine, od Cobana na Presednika.

    1. Pa to je logično, svaki plan opozicije, unapređeni šešeljoidi bozobrazno ukradu. Na primer, približavanje Evropskoj Uniji (koje oni sad sprovode potpuno neiskreno, sve čeznući za Azijom), pa do najave štrajka glađu šešeljoida protiv sopstvene vlasti?!

    2. A šta je moliću Vas lepo mogao kao gradonačelnik Beograda? Stvarno radite po instrukcijama i ne razmišljate svojom glavom, što je verovatno i preduslov za zaposlenje koje imate tj. biti bot sns-a..

  1. Plan slobodno prepravi i čuvaj za neki drugi deo Srbije. Kosovo je pa-pa….
    Bio tamo par puta u zadnje dve godine, dosta obišao i previše video. Pomirio se sa tom činjenicom! Manje boli…

  2. Koliko se ja sećam sa Tačijem je razgovor počeo ovaj Borko koji je sada Đilasov pajtos?!

  3. Ako je vaš plan još 8 godina pesme „Kosovo je Srbija“, tapkanja u mestu po pitanju EU i svakog drugog napretka dok se vi i generacije posle vas materjalno obezbede a narod sluđen baulja ulicama onda neka hvala, bojkotovaću i vas.

  4. Sve što je rekao je da plan neće imati Vučića i onu dvojicu, a ništa ne kaže šta im je tačno plan, što je veoma sumljivo i verovatno im je negde u tom planu da priznaju Kosovo a baš zato nije ni pričao konkretno o njemu.

    1. Samo da vas podsetim. Ko je bio član vlade koja je potpisala kapitulaciju u Kumanovu? Da li je to bio Đilas ili Vučić?

    2. @Milena, a vi ste kompetentni, da procenite šta je pametno, verovatno mislite da je predlog o razgraničenju dva naroda pametan?

  5. Koju politiku vodi Djilas, i sta bi on mogao da uradi za Kosovo, zaista je neshvatljivo, jer su on i politika dve suprotnosti.

  6. Sto posto je u pravu. Ekstremi ne mogu voditi ka pomirenju, jer da nije pritisaka sa strane i da su drugačije okolnosti oni bi ponovo ratovali. Samo su zakomplikovali stvari i Srbija je u statusu kvo. Dok Vučić ne ode ništa se na bolje promeniti neće. A oterati ga može samo EU s podrškom opoziciji.

  7. Imam simpatije za politiku ovog čoveka (mnogo manje, gotovo nimalo, za njegove koalicione jarane Obradovića i Jeremića), ali se nekako uvek „spotice“ o realnost po pitanju Kosova.
    Zašto ne odete na Kosovo, gospodine Đilas, obiđite ga uzduž i popreko, razgovarajte sa ljudima, iznenadićete se koliko su vam stavovi bliski po pitanju političkih predstavnika naroda. A onda im samo još objasnite kako da skinu s grbače štetočine i „ratne heroje“ koji su ih zajahali i ne puštaju evo dvadeset godina. I zbog kojih čekaju viznu liberalizaciju kao ozeblo dete sunce, ali ne da bi putovali u London i Pariz u šoping, već da nađu posao na zapadu i pobegnu glavom bez obzira od od ovih usrećitelja.
    I za kraj da vam kažem, manite se ćorava posla i parole Kosovo je Srbija. Jer, Kosovo više nije ni Kosovo, a kamoli Srbija.

  8. Sve je rekao čovek u kratko. Vucic i Dacic su sa Tadicem pokrenuli ovo unistavanje srpskog kosova. Koje kao takvo sve i da ostane u sastav srbije, nema nista srpsko u sebi sem mozda neke srpske zastave na steni ili stablu koje postave kad vucic prodje kolima.

    Vucic je zasluzio istragu nadleznih organa srbije po pitanju njegovih politickih aktivnosti na KiM. Ako koza laze, rog ne laze. Ne pricam o priznavanju pokrejinske nezavisnosti u smislu teritorije… Vec o drugim ustavnim obavezama koji su deo naseg ustava i nacionalnog interesa

  9. Ovaj tajfun, nemade pojma. Kaki mu ovi plan brezvezan i on je baš ružan vaki nadzarast. Vučić Aca je mlogo lep čovek i mlogo lepše govori. Baš o tom planu za Kosovo je i govorio lepo, al ga prekide ona brezobrazna Žaklina Tatalović. Inače je on onako lep i visok rekao da je rekao, samo što ga niko nije prihavatio…

  10. Moguce resenje bi moglo da bude formiranje federacije Kosovo i Metohija koja bi bila priznata kao BiH i u kojoj bi konstitutivni narodi bili vecinski Albanci i manjinski Srbi, a da se u toj federaciji zabrani bavljenje politikom svima koji su bili ucesnici u ratu plus zabrana Sns Sps i Srs u Srbiji…time bi Srbi bili razdvojeni u cetiri drzave…ali zar nas nema po celom svetu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.