Đilas: Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? 1Foto: FoNet/ JUGpress

„Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu – sve je to stalo u nekoliko rečenica šefa Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića“ – izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas.

Prema rečima lidera SSP, na otvaranju trim staze u Kruševcu, Gašić je izvređao Ivana Mandića iz gradskog odbora SSP, izgovarajući i to „da iz inata neće da se rekonstruiše škola dok ne bude sve skockano“.

„Ko si ti Bratislave Gašiću da odlučuješ da li če se rekonstruisati neka škola u Srbiji ili ne? Škola čiju rekonstrukciju lokalna vlast obećava već godinama. Ti si šef srpske tajne službe i tvoj posao je da štitiš bezbednost građana. Da, kao neki tvoji prethodnici, snabdeš policiju podacima o narko dilerima i ozbiljnim kriminalcima pa da hapsite kao što su se nekad hapsili i podizale optužnice protiv Šarićeve grupe, Joce Amsterdama, Kristijana Golubovića, Stanka Subotića. Umesto to da radiš ti otvaraš trim staze i pljuješ po opoziciji“ – izjavio je Đilas.

Đilas je istakao da kada šef BIA govori o opozicionom političaru krši zakon, i upitao Gašića da li je moguće da to ne zna ili ne može da shvati.

„Suštinsko pitanje je: Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu i čije su sve firme otišle u stečaj, uopšte došao na čelo BIA. Da li ga je preporučilo to što je pokazao da je pametniji od stranačkih kolega pa je pod stare dane uzeo diplomu, ali ne privatnog već državnog fakulteta iz Niša“ – rekao je Đilas.

On je objasnio da je Gašić Ivana Mandića zvao na sastanak i objašnjavao da nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Borka Stefanovića.

„Rekao si tom prilikom da znaš da je tebi namenjena treća bandera kad se promeni vlast!? Bratislave Gašiću ne brini. Neće biti nikakvih bandera, jer mi nismo vi. Ali će nadležni profesionalno prekontrolisati svakog ko je bio na bilo kojoj javnoj funkciji, nadam se tebe među prvima. Pa da vidi Srbija ko je kako stekao za kafu, a kome otac mora da daje“ – poručio je lider SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari