Đilas: Principijelno smo protiv sankcija Rusiji, ali Srbija ne može da bira

Ostavite komentar


  1. Mudro zbori i razum
    no razmišlja.Priključu
    jem se ovakvoj odluci,g.Djilasa.

  2. Srbija ne želi da bude prirepak i da izvršava naređenja EU a da se ništa ne pita i da ne učestvuje u donošenju odluka EU. Kada (ako) Srbija postane punopravna članica EU onda treba da poštuje odluke EU, a do tada treba da vodi svoju politiku.

  3. U principi mi se slazemo sa agresorom Ali se moramo pretvarati. Tpicno

  4. Srbija je u vrlo nezgodnoj situaciji. Ne može da bira ali sa druge strane Rusija je dugogodišnji prijatelj..

  5. Odakle vam obraza da se uopste oglasavate u javnosti druze Djilas, Vucicev spasitelju ?!

  6. Da je Đilas ranije imao ovakve izjave i konkretna rešenja za probleme koje su pred Srbijom,imao bi bolje izborne rezultate!

  7. Sviđa mi se ova izjava Dragana Đilasa,uvideo je da je Srbija pod velikim pritiscima I da je jedino pravo rešenje put ka EU!

  8. Ne mogu da verujem da Dragan Đilas podržava politiku SNSa oko evropskog puta!

  9. E ovo je znak da se Dragan Đilas ponudio SNSu za koaliciju i da zajedno uvedu Srbiju u EU!

  10. Tako je .Treba podržati ispravan stav ,Djilasov.Srbija na zapadu.Konač
    no da i to dočekamo.

  11. Nedostaje vam osnovne političke kulture i znanja. Kao i Vučiću kod koga neki uporno mešaju sposobnost za spletkarenje sa političkom umešnošću. Obojica, svaki na svoj način jašete na populizmu i samo vas nismo videli kao predsednika ili premijera. Razlike bi bile minimalne. Ne razumem zašto prava političarka, obrazovana, hrabra kakva je gospođa Tepić i dalje ostaje u vašoj senci.

  12. A Urednik deska spava li spava.Šatro je neutralan.Kleti Broz,koji je
    jedini imao muda da kaže Rusima,NJET.Svi mi pravi Srbi smo za EU.
    Sad će botovija da hvali braću,od koje imamo samo muku i jad.

  13. Ta dosta nam je ove
    primitivne Putinofili
    je i hvaljenja ruske si
    le.Podržimo Ukrajinu
    koja je žrtva ruske os
    ione agresije.Bravo za Djilasa.

  14. Ti bi i rodjenoj majci uveo sankcije da zapad to traži.

  15. Pa red bi bio da ti i Marinka usaglasite stavove. Crno belo vidite vas dvoje, zbog toga “ put” u Evropu koja NAS NECE vidite kao belu opciju. Koliko vam treba godina da shvatite da Evropom upravlja Amerika, tj. globalisti pa da bar promenite neke reci da ne bi zamajavali narod. Nije pitanje svropskog puta vec globalistickog pa ako pripadate njima javite na vreme jasno a ne ovako jedno pre izbora, drugo posle a jedno i drugo nema veze sa realnošću. Sretan put u transhumanizam. Samo bez nekih od nas koji se grčevito – u sred te vase Evrope- bore protiv.

  16. Pre neki dan Marinika kaže treba uvesti obavezno sankcije, šef Dragan(ili kandidat broj 63) kaže protiv smo sankcija. Pa odlučite se ljudi….A dok se ne odlučite gde nam je Zdravko,šta radi… i poruka administratoru objavite komentar…

  17. Svakako smo geografski I streteshki deo EU Ali necemo dupetom tamo,Kad se steknu uslovi visoko dignutog чela trazicemo da donesemo svoju stolicu.u EU.❣️

  18. Pa ako si principijelno protiv sankcija, budi principijelan.
    Prinicipijelan čovek drži se svojih principa, nisi valjda postao Vučić.

  19. Pitanje za g-dina Djilasa, sta to znaci da ako ne uvedemo sankcije bice katastrofalno? Da li moze detaljnije malo?
    Bicemo pod sankcijama, embargom, napasce nas neko?
    Ako je tako, molim da se izjasni da li je to po njegovom misljenju ucena i pretnja ili nesto drugo (doduse izgleda kao definicija reci „ucena“)?
    Ili misli da ako ne uvedemo sankcije, EU nas nece primiti u EU? Ako je tako neka nam kaze kada je prijem bio predvidjen pa ce se odluka o njemu povuci zbog naseg protivljenja da budemo instrument u ratu EU protiv Rusije. Ako nije doneta odluka o prijemu, koju sada hoce da povuku, o cemu uopste pricamo?
    I jos jedno pitanje. Kada je g-din Djilas poslednji put podigao temu (ispred EU pregovaraca) vracanja nase policije na KiM sto je rezultat dogovora izmedju NATO pakta i nas i kada je poslednji put put podigao pitanje ZSO koje je takodje rezultat nekog dogovora? Drugim recima kada je poslednji put stavio ogledalo ispred svojih sagovornika iz EU? Ili misli da je KiM nezavisnost rešena stvar? Ako ne misli zašto ova pitanja ne stavi na sto ispred svojih sagovornika iz EU? A ako misli da je resena stvar neka nam otvoreno kaze bar da gradjani Srbije znaju za stavove coveka koji trazi njihove glasove.

  20. Nema principijelno. Ili jede ili nisi. Ako se udvarate rusofilima nije dobro. Ostaće rusofili a ostali odoše.

  21. Pa Srbija ne menja svoj stav: ona je na evropskom putu ali i nece da uvodi sankcije Rusiji…znaci cuva interese svoje drzave i njenih gradjana!

  22. …poput opozicije u Hrvatskoj koja se snishodljivo ulaguje desničarima na vlasti, tako se i srpska opozicija uvlači prorusko orijentiranoj vlasti…

  23. @ Vasilije
    Pročitajte istoriju kad već tako komentarišete. Broz je rekao NE i Rusiji i zapadu i osnovao nesvrstane.

  24. Mnogo briga, mnogo i problema
    ja sam Mala s’tobom prosao
    i to sto nam vatikan sad sprema
    dobro znamo proci ce i to.
    A ti mali ne brini za mene
    ja sam Srbin, mene cuva Bog
    nego reci odakle ti lova
    zasto brate sluzis lukavom.

  25. Mi se vec 100vgodina,pa i vise stalno nalazimo u “ nezgodnoj situaciji“. I uvek su nam drugi krivi.Gospodo bivsi i sadasnji na vlasti,da niste unistavali i krali za svoje dzepive,nego da ste radili na reformama,ekonomskom napretku i energetskoj stabilnosti znali bi mi sada gde nam je mesto,u Evropi,dakako.Ovako smo,zahvaljujuci vama samo socijalna deponija.

  26. Srbija je u vrlo nezgodnoj i ni malo lakoj situaciji. Ne može da bira ali sa druge strane Rusija je dugogodišnji prijatelj, što nas obavezuje da svog iskrenog prijatelja nikada ne izdamo.

  27. U teoriji je to primer defekta demokratije.Dobiješ glasove od rusofila i onda kažeš dobar je zapad, a nikome ne plažeš račune jer je glasanje završeno .I šta ćemo sad?

  28. Za Vasilija,vrata su vam širom otvorena možete da idete gde hoćete iz Srbije,,pa ima vas tek 18% koji ste za EU ,idite Srbija će biti bolja bez vas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.