Đilas: Prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Штетно по Србију је СВЕ што ради ова власт!

  2. Slazem se da Kom. banku ne treba prodavati. Ali imam pitanje za Djilasa, a ono glasi: zasto niste tako zdusno branili prodaju mnogo jacih banaka u Srbiji a u vreme vladavine DS i DSS? Nego ste ih isprodavali kako ste stigli a pare od prodaje istih ste sklonili od naroda.

  3. Djilas zaboravlja da su u vreme njegove vlasti sve domaće banke prodate i prešle strane ruke.

    1. Dragi Nikola pre bi se moglo konstativati da u Ds vreme banke su se poklanjale nego pradavale..

  4. Deluje kontradiktorno,ali slazem se sa oba komentara!
    U ovoj jadnoj zemlji je lako biti politicar:ako si na vlasti,onda ne cujes nikoga,krades i pravis gluposti,ocekujuci da te nece uhvatiti i da ces uvek biti tu gde si ovog trena.
    G.Djilas se na sopstvenoj kozi uverio da nesposobni ljudi i od demokratije mogu napraviti zlo i naopako.Ali,nase shvatanje opozicionog delovanja svodi se na kritiku svega sto radi vlast,bez davanja realnih alternativa.Alternativa nije demagoska prica o hlebu od 3 dinara,smanjenju poreza i drugih nameta posto to nije realno.Mozda bi bilo realno da politicari nisu toliko nesposobni i skupi.Cak ni ime stranke ne zvuci uverljivo nego vise lici na one emisije:tvoje ime zvuci poznato ili slicno.

  5. Jos od sedamdesetih godina u ekonomiji sveta vladaju banke. Pa i država, jer ko ima vlast u bankarskom sektoru taj ima vlast i u državi. Medjutim, ova garnitura srpske vlasti rešila je da isprodaje sve u bescenje samo da bi uzela kakvu takvu proviziju iz samo jednog razloga. Uskoro će i onako ostati bez vlasti, pa šta će joj najveća državna banka. Komercjalna banka. Poštenom čoveku sve ovo što se radi izgleda kao priča Radoja Domanovica VODJA, u kome većina sledeći slepog vodju neustrašivo srlja ka ambisu.Sve što imamo toliko se svakoga dana upropašćava da se nameće zaključak-da niko nikada ovo i ovde ne može da popravi. I to nije pesimizam pojedinca, već realno stanje stvari.

  6. Za Srbiju je najvise bila stetna pljacka koju je izveo Djilas dok je bio na vlasti.

  7. Otidjite u druge zemlje regiona: ordiniraju iste strane banke. Banke koje daju kredite i nasima i strancima koji ovde rade. Nema domacih banaka, ako je i ime domace, kapital je minimum mesovit. Krajnje je licemerno da se Djilas pravi da o ovome ne zna nista i da kritikuje desavanja u cijem je nastanku i razvicu vise nego zdusno ucestvovao. Pozdravili ga Djelic, Vlahovic, Jelasic, Dinkic…

Ostavite komentar


Politika

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest 8

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Branko Miljuš ukazao je danas u saopštenju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dozvolio da izbor novog premijera i vlade bude "glavna vest ni jedan jedini dan", već je odmah po polaganju njihove zakletve otišao da gostuje u Dnevniku RTS-a.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.