Đilas: Samo sređivanje biračkog spiska ne bi stvorilo uslove za izlazak na izbore

Ostavite komentar


  1. Jedini koji moze da nas ratosilja Kosova je Dragan Djilas.Po dolasku na vlast prva stavka da Srbija prizna genocid u Srebrenici i agresiju na Hrvatsku.

  2. Jedini koji moze da nas ratosilja Kosova je Dragan Djilas.Po dolasku na vlast prva stavka da Srbija prizna genocid u Srebrenici i agresiju na Hrvatsku

    1. Ti izgleda i jesi s F odeljenja posto dupliras komentar!

  3. Znaci Djilas sada trazi nacin da ipak izadje na izvore, a ne prizna gresku.
    No, hajde da m,i neko objasni kako neko moze da glasa vise puta na izborima i pored nesredjenog birackog spiska , ako postoji sprej? Mozda migranti ili Bosanci i Crnogorci svi dodju da glasaju? Ni njih nema dovoljno, pa taman da bas svi Bosanci i svi Crnogorci dodju da glasaju u Srbiji… Tu su vam i Radulovic i Tadic i Micunovic i Jeremic (nijedan nije Srbin – vec svi Bosanci i Crnogorci, a ima i Hrvata – kao Seselj, Radeta, Raskovicka…Ni oni NISU SRBI)
    Pukla tikva nacionalista i socijalista, koje sada zastupa ‘tzv opozicija’…

    1. I vucic je bosanac!Moze ucenama i kupovinom glasova. Recimo kao sto su radili do sada. Naprave socijalne slucajeve od gradjana onda im pred izbore obecaju posao, daju 1kg brasna,ulje…nazalost za to se prodaju ljudi,ili im jednostavno zaprete ako imaju neki posao da ni to nece imati i onda ljudi ulaze u njihov stab uzmu glasacki listic zaokruzen njihovim brojem a svoj glasacki listic prazan vrate njima u stab i uzmu svoj „deo“ u vidu hrane, nesto novca ili ne uzmu nista ako su ucenjeni. I tako vozaju po ceo dan i sta ti vredi sredjeni biracki spisak a nikada nece biti sredjen, ovako pokupe bar 15% glasova,onda dolaze na red zaposleni u javnim preduzecima koji moraju pored njih samih da dovedu po 5 ili 10 njih jos da bi sacuvali taj posao,a dokaz je slika licne karte pored zaokruzenog broja!Ja vam garantujem bez ovih kombinacija i ucena sns ne bi imala 15% izaslih biraca!

      1. Sumnjam u tih 15 %… Moram Vas razocarati – ja nisam ucenjen a vec na vise izbora glasam za SNS 🙂 Ne toliko zbog SNS-a, vec zbog potpuno propale politike ‘opozicije’. Eto sta napravise od zakletog pristalice opozicije 90-tih, koji nije propustio ni jedan protest do 5. oktobra…
        Prosto je tuzno videti kako sadasnja ‘opozicija’ pravi nekakvu mesavinu ideja JUL-a, SRS-a, SPS-a, KPJ – svih porazenih ideja iz proslosti, u nadi da ce time dobiti koji glas. No, to niko nece da cuje, pogotovo ne u liberalnim medijima….

        1. Nek ti nisi sebe razocarao sto ti uveru prijaju vazduplohovi, aerodromi, prvi i drugi kosovski boj….

      2. Izvinite, zboravih da Vas pitam, Vi mislite da neko moze da dodje da glasa, a da ne uzme prazan listic? To tolerise izborna komisija na glasackom mestu? A, ako mora da se uzme prazan listic, ko grantuje da glasac nece zaokruziti ono sto mu, navodno, obecavaju ti mrski ucenjivaci?
        Da mene neko ucenjuje ja bih bas namerno zaokruzio suprotno…
        Evo, opet zaradih senvic! 😀

        1. Prazan listic mora da skloni dok glasa, da iznese i preda na uvid.

  4. Republički zavod za statistiku Srbije – RZS je 28.06.2019. objavio da je od 2009. do 2018. broj stanovnika Srbije samo na osnovu prirodnog priraštaja smanjen za oko 360.000. Pa kako je onda moguće, da se u istom periodu, 2009. – 2018. nije smanjio i broj birača upisanih u Jedinstveni birački spisak – JBS, već se je malo i povećao. Inače, direktor RZS je po funkciji i član Republičke izborne komisije – RIK koja inače proglašava konačan broj birača u JBS. Evidencije koje Ministarstvo za unutrašnje poslove – MUP vodi na osnovu Zakona o prebivalištu i boravištu građana su jedna od glavnih, tačnije glavna baza podataka na osnovu koje Ministarstvo za javnu upravu formira JBS, pa bi i te evidencije trebalo ažurirati, da ne kažem »provetriti«. Dakle, više je nego očigledno, da nisu potrebne nikakve »relevantne međunarodne institucije« koje bi proverile naš JBS, kada je to zakonska obaveza napred navedenih subjekata.

    1. Ma neće oni nikoga ni zvati da proverava. To je av izjavio za svoje botove. Svi znamo kako on drži reč.

    2. Postoji sprej i ne moze se glasati dva puta.
      Broj stanovnika sa rezultatima izbora nema veze.
      Mada, koliko vidim, revizija birackog spiska bi bas bila dobra, jer bi SNS-u omogucila da lakse dobije referendum o promeni Ustava. (Manje stanovnika znaci visu izlaznost). No, i to bi onda po vama bila podvala mrskog Vam Vucica, zar ne?
      Vi zivite u svom potpuno virtuelnom svetu. Shvatite realnost i prihvatite da su ‘opozicione’ partije umrle od trenutka kada je SNS preuzeo opozicioni program i poceo zemlju da priblizava Evropi i Americi…

      1. A, kako je sns priblizio Srbiju Americi??? Neresenim slucajem brace Bitici?!.

  5. Ako Jeremić, Đilas, Trifunović, Obradović i Tadić ne izađu na izbore njihov problem.
    Sigurno će biti desetak lzbornih lista koji će na odgovarajući način dobiti glasove birača koji izađu na izbore.
    Građani će odlučivati hoće li taj dan glasati ili će otići u kafanu ili ostati u kući.
    Onoliko koliko ih izađe na glasanje dati će legimitet izabranim poslanicima, može Đilas da trabunja što hoće ali tako je svugdje u svijetu.
    Samo u banana državama se na vlast dolazi s ulice uz pomoć velikog brata s zapada. Đilasu, ipak izbori nisu Big brother gdje netko u pozadini određuje tko će pobijediti, da gledanost bude veća, a naivni gledaoci misle da su oni izabrali pobjednika.
    Jedini izborni uvjeti po kojima bi ti Đilasu i tvoja družina pobijedila je da se zabrani glasanje pristalicama ostalih izbornih lista.

    1. Kako na tecnom hrvatskom jeziku podrza sns za vlast u Srbiji. Dalje od ovoga ne treba o tome sta je sns za Srbe i Srbiju.

  6. Nismo ni očekivali da će Đilas taj potez dolaska stranih posmatrača nazvati fantastičnim! Za njega je sve prevara! Bavi se opozicijo malo svojim narodom i državom!

  7. Sad vam ne odgovara ni sredjeni birački spisak?Šta vi u stvari hoćete,da dodjete sa ulice na vlast?Pa,ne može,jer i ja bih mogao da skupim 100 drugara,obećam im,da kad dodjem na vlast,lego radno mesto,da kradu do mile volje,ali da moraju da šetaju mesecima Bgd-om.Pa onda neko drugi mene tako da smeni…na izbore gospodo iz SzS,naravno nećete,jer rejting vam sve više pada.Poniženje vama smeta,jer ste sa 10 spali na 8%.na kraju ćete se i za cnzus boriti.

  8. Eto cime se brani Dragan Djilas, on sada ne veruje nikom pa ni medjunarodnim faktorima, jer dobro zna da na izborima nemaju nikakve sanse.

  9. OEBS će zaista raditi na tome da strani posmatrači još jednom utvrditi da li postoje nepravilnosti u biračkom spisku. izbori će biti potpuno fer i pošteni.

    1. A, apartmana Malog u Bugarskoj poreklo da li te zanima???? Ili pare Nesinog tate???? Ili ……….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.