Đilas: Samo sređivanje biračkog spiska ne bi stvorilo uslove za izlazak na izbore 1Foto: Beta/Dragan Gojić/DS

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da eventualni dolazak relevantnih međunarodnih institucija da provere birački spisak ne bi stvorio uslove za izlazak opozicije na naredne izbore već da bi ti bilo moguće samo ako se ispune „jasni zahtevi“ koje su uputili predstavnici ekspertskog tima.

„Sređeni birački spiskovi su samo mali deo toga. Da bi imali izbore neophodni su i slobodni mediji. Ne možemo da imamo slobodne medije ako KRIK objavi argumentovanu priču koju 60 odsto Srba ne čuje jer ni RTS niti jedan drugi medij to ne prenese“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da će država pozvati predstavnike relevantnih međunarodnih institucija da dođu u Srbiju „pet-šest meseci“ pre održavanja izbora kako bi proverili birački spisak i utvrdili, kako je rekao, da li vlast nešto petlja ili krade.

Đilas je taj poziv Vučića stranim posmatračima nazvao prevarantskim.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da je taj poziv „neodgovoran i šarlatanski“ i dodao da će opozicija konačnu odluku o eventualnom učešću na izborima doneti sagledavajući da li su ispunjeni i ostali uslovi.

„(Na izborima ćemo učestvovati) samo ako su svi uslovi ispunjeni. Ništa mimo toga“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari