Đilas: Saradnja opozicije u Novom Sadu primer zajedničke borbe protiv režima 1foto. R. Balać

„Ne možemo građanima objasniti koliko je loše u Srbiji, ako mi ne možemo da se ujedinimo protiv tolikog zla. Na tome radimo, dogovor se bliži. Sledeće nedelje očekujem da bude doneta odluka da li izlazimo na izbore i ako izlazimo kako izlazimo. Očekujem podršku građana, koji nas često s pravom kritikuju, ali verujem da, kada vide da nam je važnija ta borba i pobeda od pojedinačnih funkcija, mandata, i kvota, da će shvatiti da zavređujemo podršku svih onih u ovoj zemlji koji su protiv režima Aleksandra Vučića“, poručio je predsednik SSP Dragan Đilas u Novom Sadu, gde je zajedno sa zamenikom predsednika Borkom Stefanovićem i potpredsednicom stranke Marinikom Tepić razgovarao sa građanima.

Novosađani su želeli ponešto da ih priupitaju, interesujući se najviše za izborni nastup i ujedinjenje kao i izglede opozicije na predstojećim izborima iduće godine.

Đilas je podsetio da su opozicione stranke u Novom Sadu – SSP, NS, DS i PSG prve napravile dogovor o saradnji i poručio da je to pravi način zajedničke borbe.

Lider SPS je podsetio da se za devet proteklih godina Novi Sad pretvorio u najveći simbol kriminala i korupcije, a najveći kriminalci se slikaju sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

„Ne borimo se mi samo protiv jedne stranke, borimo se protiv tog kriminala, korupcije, tog načina kako se vlada Srbijom i kako se jedna klika bogati“, rekao je Đilas.

On je ukazao da je na čelu novosadske policije Slobodan Malešić, koji ne samo da nije iz Novog Sada, nego ni iz Vojvodine, „za koga svi znaju da je blizak Zvonku Veselinoviću i da je zahvaljujući njegovom uticaju napredovao u policiji“.

Predsednik SSP je rekao da može da obeća svim ljudima koji časno rade svoj posao u MUP-u da kad se vlast promeni „svi koji nisu školovani policajci i nisu svoj život posvetili borbi protiv kriminala i korupcije, neće više biti u MUP-u i policiji.

„Građanima Novog Sada mogu da poručim da ćemo, kada pobedimo, a jeste teško, ali dobra je vest da će se za pet meseci sve promeniti i da ćemo biti druga zemlja, a ovo će biti drugi grad, to možemo da garantujemo“, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari